Fitnes i dijeta

Jednostavnije od trbušnjaka: Uz "lenju" vežbu imaćete ravan stomak za dve nedelje

Najbolja vežba za stomak izvodi se tako jednostavno da gotovo da ne morate da se pomerite, a prvi rezultati javljaju se brzo.

Petak, 16.09.2022.

16:39

Izvor: superžena/Glossy

Jednostavnije od trbušnjaka: Uz
Foto: Shunevych Serhii/Shutterstock

Podeli:

Da biste imali ravan stomak, ne morate da gladujete. Štaviše, ni ne treba da se izgladnjujete – ključno za zdravo i savršeno oblikovano telo jeste izbalansirana i raznovrsna ishrana, a i redovno vežbanje.

Koliko trbušnjaka dnevno bi trebalo da uradite kako bi vam se iscrtali mišići?

To je obično najteži deo priče o postizanju ravnog stomaka jer malo ko je spreman da trenira svakodnevno i naporno, ali postoji jedna vežba koja može biti od velike pomoći.

Najzgodnija fitnes influenserka u regionu otkriva greške zbog kojih ne mršavimo VIDEO

Reč je o vežbi koja se naziva "lenja vežba" i "isisavanje stomaka", a delotvorna je koliko i trbušnjaci, s tim što se izvodi uz manje muke.

Navodna Vlahovićeva devojka do srži posvećena fitnesu – figuru oblikuje u teretani FOTO

Kako objašnjava Rič Sturla, lični trener iz britanskog Centra za zdrav život "Results Health & Performance", u pitanju je vežba disanja tokom koje se aktiviraju i jačaju i najdublji abdominalni mišići jednostavnim kontrakcijama.

Ova fitnes caka koristi se u jogi i pilatesu, a može da se izvodi i van treninga, odnosno nevezano za to da li i kako još vežbate.

Kako se izvodi "lenja vežba"?

  • Čim se probudite, dok vam je još želudac prazan i ležite u krevetu, lezite na leđa, kolena savijte, a stopala ostavite da budu položena na krevetu.
  • Duboko udahnite, pa izdahnite i uvucite stomak što više možete. Što ga više uvučete, kontrakcija i efikasnost biće bolji!
  • Držite tako uvučen stomak oko 15 sekundi, pa polako opustite stomak. Ponovite od tri do pet puta.


Kako vreme bude prolazilo i izveštite se, možete da produžavate vreme uvlačenja stomaka. Nakon što savladate ovaj pokret, možete da izvodite nešto težu varijantu, koja se izvodi sedeći, klečeći na sve četiri i u drugim položajima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.