Tri frizure koje će lice da učine vizuelno užim: Idealne za četvrtaste ili okrugle crte FOTO

Konturisanje šminkom više nije jedini trik za vizuelno sužavanje lica..

Sreda, 29.11.2023.

14:56

Izvor: Ženski magazin ·

Tri frizure koje će lice da učine vizuelno užim: Idealne za četvrtaste ili okrugle crte FOTO
Foto: Look Studio/Shutterstock

Podeli:

Način na koji vam kosa pada na lice i uokviruje ga, kada je pravilno ošišana, može okruglo lice da učini dužim i vizuelno užim.

Zato vam predstavljamo top-3 frizure koje mogu da učine čuda za vaš izgled – da vaše okruglo ili četvrtasto lice učine lepšim i užim.

1. Lob

Duži bob, koji ide ispod brade, apsolutno je najbolja frizura ako želite da vam lice izgleda uže. Priznati stilisti preporučuju da lob bude ispod brade oko 7 centimetara. Može se produžiti i do ključne kosti, zajedno sa laganim slojevima koji će definisati lice. Ako ipak želite kraću verziju, izbegavajte kosu dužine do brade, ali i iznad nje sa ravnim linijama (poput kratke, piksi frizure i drugih).

Držite se frizura sa slojevima i zanimljivim uglovima šišanja, umesto da se šišate na ravno, ako želite da imate savršen efekat.

2. Slojevito duga kosa

Ako volite dugu kosu i ne želite da je ošišate, preporučujemo vam "zanimljivu slojevitost", odnosno stepenasto ošišanu kosu. Duga, stepenasto ošišana kosa idealna je frizura za stvaranje iluzije užeg lica. Dugi stepeni stvaraju nežan oblik i pomoći će da produžite okruglo lice. Jedna stvar koju treba da imate na umu tokom šišanja jeste da zadržite volumen u krajevima, kako bi se stvorio balans sa licem. Previše volumena sa strane će lice učiniti okruglijim. U zavisnosti od toga kakva je prirodna tekstura vaše kose, možete isfenirati kosu ili napraviti "plažne" talase u kosi kao Kara Delevinj. Možete dodati i malo lokni uz pomoć figara.

3. Duge šiške sa strane

Na kraju, uvek se možete odlučiti za duge šiške koje opušteno padaju sa strane. Ovo je odličan stil kada želite da učinite lice vizuelno užim. Ovakve šiške se mogu nositi i sa lobom, ali i s dugom kosom.

Ako želite da skratite šiške, stilisti preporučuju da ih ne skraćujete do iznad pola nosa i da treba da imate razbarušene krajeve. Preporučuju se šiške kada želite da pažnju preusmerite na oči. Šiške sa strane su idealne za promenu vašeg okruglog oblika lica. Uvek koristite kreme za stilizovanje, koje neće šiške učiniti preteškim, a koje će ih držati na mestu.

Na kraju krajeva, frizuru treba da birate po svom stilu, a ne po tome koja će da sužava vaše lice. Budite sigurni da vaš frizer uzme u obzir teksturu vaše kose, rutinu stilizovanja i vaš lični stil pre nego što donese bilo kakvu odluku za šišanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare