Ana Stanić: "Nije sramota da se osećaš loše"; "Kad sam se porodila, život mi se promenio"

U toku je akcija na Superženi pod nazivom "Budi bolja, budi bolje" u okviru projekta #kakosi. Cilj naše kampanje je podizanje svesti o mentalnom zdravlju žena. Odziv naših sugrađanki je i više nego velik i sve one su odlučile da nam pruže svoje poverenje - da nam ispričaju svoju priču.

Četvrtak, 26.05.2022.

13:14

Izvor: B92

Ana Stanić:
Foto: Aleksandar Krstoviæ

Podeli:

Tim povodom i ambasadorka naše akcije - pevačica Ana Stanić bila je dovoljno hrabra da jasno i glasno priča o problemima sa kojima se većina žena suočava, sa kojima se, na kraju, i ona borila.

"Ja sam po prirodi vesela i razdragana osoba. Ali sam uhvatila sebe da sam u komunikaciji sa ljudima nervozna i da nemam strpljenja", počela je Ana.

Nina Kolundžija: "Štrecnem se na svaku tačkicu na svom telu"; "Muž i sin su mi bili najveća podrška"

"Kad sam se porodila, suočila sam se sa kompletnom promenom života - nesanica, buđenje u pet ujutu".

Sve ove promene su sastavni deo života sa kojima se svaka žena bori, ali to ne menja činjenicu da nam je u tim trenucima potrebna pomoć. Da nas bar neko sasluša. Ana je pomoć potražila kod stručnog lica - psihologa koji joj je pomogao da se adaptira na novo okruženje i drugim očima sagleda novu - lepšu realnost.

"I to se desi svakoj ženi - da li zbog majčinstva, odnosa sa partnerom, pritiska na poslu...Opredelila sam se za razgovor sa psiholom i bilo bi divno ako bi ta stručna pomoć bila dostupna širom Srbije"

Danas, naša ambasadorka pronalazi mir u različitim aktivnostima, a kako je istakla za Superženu, njene pesme su njena terapija, ali i određeni sportovi.

"Volim sportove na vodi, volim prirodu i ta kombinacija mi je uvek vraćala misli i balans. Postoji puno načina da se vratiš sebi, da život gledaš na drugačiji način".

Za sam kraj, Ana Stanić je poručila: "NISI SAMA".

"Da, svi prolazimo kroz iste stvari i niste same. Nije sramote osećati se loše, trebalo bi potražiti pomoć", zaključila je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.