Kako da napravite savršeno testo za picu?

Da biste napravili ovo testo nije neophodno da budete vešti u kuhinji.

Nedelja, 19.02.2023.

13:45

Izvor: 24sedam.rs/Z.A.S

Kako da napravite savršeno testo za picu?
Foto: V. Matthiesen/shutterstock

Podeli:

Maltene da ne postoji osoba koja ne voli picu - čuveno italijansko jelo koje ima mnogo svojih verzija. Ljubitelji ovog jela je konstantno dorađuju i isprobavaju neke nove varijante, pa tako postoji mnogo vrsta, uključujući i slatku picu u čijem ukusu mnogi uživaju. Čisto sumnjamo da su Italijani oduševljeni takvim ukusom, jer znamo da su posebno osetljivi na ovaj specijalitet, kao i da više vole klasike, poput margarite i kaprićoze.

Dobru margaritu i kaprićozu i vi sami možete da napravite, a nije vam potrebno ni neko posebno umeće. Ipak, trebalo bi da znate i proveren recept za testo, jer ono je u celom procesu najvažnije.

Za ovo testo vam je bukvalno potrebno svega 10 minuta vremena i pet sastojaka, a čak bi i Italijani bili oduševljeni.

Sastojci:

  • 80 ml tople vode
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica instant kvasca
  • 135 g brašna
  • 1 kašika maslinovog ulja


Priprema:

Sipajte u vodu kvasac i šećer, promešajte i ostavite nekih 3-5 minuta.

Za to vreme, u drugoj posudi, pomešajte so, brašno i maslinovo ulje, a zatim dodajte aktivirani kvasac i mešajte sve dok se svi sastojci ne sjedine.

Testo izvadite na pobrašnjenu površinu i premesite ga nekoliko puta. Razvucite ga u tanji krug i ređajte sastojke po želji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare