Mira (43) ima četvoro dece, radnim danima čuva decu, vikendom prodaje na pijaci i uvek ima osmeh

"Srećna sam i zadovoljna sa ovim što imam, deca su mi zdrava, a to je posebno bitno. Ja sve radim kroz osmeh i mislim da je tako najbolje ići kroz život - sa osmehom na licu."

Ponedeljak, 28.06.2021.

08:06

Izvor: B92

Mira (43) ima četvoro dece, radnim danima čuva decu, vikendom prodaje na pijaci i uvek ima osmeh
Foto: Privatna arhiva

Podeli:

"Baš sam iznenađena i radosna, evo, ne mogu da prestanem da se smejem. Nisam očekivala da će me ćerka prijaviti za akciju. Obradovala sam se baš", kroz smeh je Mira Pušica (43) rekla šta misli o tome što ju je ćerka Anica prijavila za akciju "Biramo super ženu".

Mira je rodom iz Pijepolja i, zajedno sa suprugom, pre 24 godine je došla u Beograd: "Brzo posle svadbe, suprug je dobio posao u Beogradu i ja sam došla sa njim. Od tada je prošlo dosta, a i mnogo stvari se dogodilo. Dobili smo četvoro divne dece - Anicu (23), Anastasiju (21) i blizance Aleksu i Angelinu (11). Gradili smo kuću, a ja već dugo radim, često dva posla. Iskrena da budem, ne mogu da se požalim", opet nam je nasmejano pričala.

Mira radi dva posla, ali uspeva sve da stigne.

"Tokom radnih dana čuvam decu u jednoj ambasadi. Dečica su mala, divno mi je sa njima i baš me ispunjavaju. Moja deca su sada velika, pa se dečacima koje čuvam posvetim maksimalno. Lepo je biti sa decom, zaista", kaže Mira.

*ALT

Vikendom prodaje voće i povrće na pijaci.

"Radim na pijaci u Borči subotom i nedeljom. Nabavljam robu, izlažem je, sređujem tezgu. U ovom poslu često mi pomogne najstarija ćerka i ona i ja lepo radimo. Znate, pijaca je vrlo životno mesto, upoznate razne ljude, popričate. Susrećete se sa komičnim, ali i teškim situacijama. Nije jednostavno raditi kada su npr. velike vrućine, ali mora se. Treba isplatiti kredite, uvek je nešto potrebno za kuću, deci za školu i moramo to obezbediti."

Kada završi sa poslom, Mira dođe kući i nastavlja da sprema jela, rasprema kuću, ugađa porodici.

"Nastavljam kod kuće da radim, isto kao i na poslu. Organizujemo se lepo, muž mi dosta pomogne, ali i deca priskoče i nešto urade u kući, pa olakšaju."

*ALT

Kada smo je pitali da li ima vremena za sebe, rekla nam je da se vremena uvek nađe.

"Uspela sam da idem i na treninge, ali u 21h, dakle kasnije. Zbog obaveza ne mogu da vežbam ranije. Vežbanje u teretani mi baš prija, ali moram da priznam da je na početku bilo baš teško i naporno. Znači mi što treniram, ojačam duh i telo."

Za sebe je rekla da je baš srećna žena i zadovoljna sa svim što ima:

"Nekad se dogodi da mi padne na pamet da putujemo po Srbiji. I muž i ja sednemo u kola i bez plana odemo negde. Takođe, blizanci voze kajak, pa idemo sa njima i navijamo za njih kada se takmiče. Srećna sam i zadovoljna sa ovim što imam, deca su mi zdrava, a to je posebno bitno. Ja sve radim kroz osmeh i mislim da je tako najbolje ići kroz život - sa osmehom na licu", istakla je.

OVDE možete pogledati sve naše superžene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare