Fitnes i dijeta

"Zbog ishrane sam bila depresivna i mršava, a jedna navika me je skroz promenila"

Prvo je samo želela da bude mršva, a onda je shvatila da je mršavljenje rezultat zdravih životnih navika. Promenila je svoj režim ishrane i postala je edna od najuticajnijih blogerki i nutricionista u Australiji. Džesika Sepel je razvila i svoj program ishrane, pa je pomogla mnogima da promene svoj život.

Sreda, 30.05.2018.

13:46

Izvor: Super žena

Default images

Podeli:

Džesika kaže da je ona sama sebi najbolja reklama i preporuka za program, jer se kao tinejdžerka borila sa velikim poremećajem u ishrani.

"Želim da inspirišem druge da vide da je sve moguće. Imala sam nezdrav odnos prema hrani i svom telu. Osećala sam i imala sam jak pritisak da budem mršava. To mi je bilo jedino važno, a nisu me zanimale posledice. Bila sam skoro neuhranjena, nesrećna, depresivna, razdražljiva. Bila sam u stvari gladna. I to je ključno saznanje i najvažnija promena koju sam usvojila. Odlučila sam da neću da budem gladna", rekla je za "Daily Mail".

Sepel je rešila da sve preokrene u svoju korist. Bavila se ishranom, studirala je i postala nutricionista.

Bilo joj je potrebno pet godina da razvije kvalitetan odnos ka hrani.

"Kao mala nisam znala i dozvolila sam da me hrana uništi na najgori način. Moja težina je meni bila merilo vrednosti, mislila sam da moram da budem mršava. Nisam se dobro osećala. Sada sam fokusirana na zdravlje, a ne kalorije i dijetu. Sita sam, jedem kvalitetne proteinske obroje i nemam problem sa kilažom", rekla je za britanski magazin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare