Lepota žene

Koja frizura je najbolja za tanku kosu – stručnjaci su saglasni

Ukoliko je i vaša kosa tanka i "beživotna", verovatno se već godinama borite da pronađete pravu frizuru koja će joj dati volumen i učiniti da izgleda gušće, a samim tim i zdravije.

Sreda, 14.02.2024.

12:23

Izvor: Blic žena

Koja frizura je najbolja za tanku kosu – stručnjaci su saglasni
Foto: BACKGRID USA/Profimedia

Podeli:

Svi tipovi i teksture kose imaju svoje izazove, ali žene s tankom kosom znaju koliko je teško napraviti dobar oblik frizure i učiniti da kosa izgleda bogato. Zato je izbor frizure od suštinskog značaja, jer kada ste dobro ošišani, vaša kosa će pokazati svoj pun potencijal, čak i kada je tanka. Pravilan odabir frizure znači i manje vremena pred ogledalom dok stilizujete kosu i pokušavate da napravite nešto od nje.

Stručnjaci su jednoglasni u proceni da je najbolja frizura za tanku kosu – bob frizura. Ako je ovo isuviše kratka varijanta za vas, opredelite se za lob, odnosno kosu dužine do ključne kosti.

"Ako imate tanku kosu, preporučio bih vam da se opredelite za kosu srednje dužine ili još kraću, ako volite kraće forme. Lob, bob, midi bob i piksi frizura zaista dobro deluju na tankoj kosi. Ako se odlučite za lob ili bob dužinu, neka to bude tupi rez na krajevima bez slojeva, kako bi se na dnu frizure stvorila ta potrebna 'debljina'. Dakle, bob i frizura do ramena su dobra opcija sve dok se držite tupih krajeva", objasnila je profesionalna frizerka Džordana Kobela za "Vog".

Kraća dužina kose dobra je opcija i iz još jednog razloga. Ženama s tankom kosom teško je da puste kosu, jer im se krajevi lako krzaju i često izgledaju istanjeno, čak i kada se redovno šišaju.

"Ako imate frizuru koja je svuda iste dužine, posebno kada je dužine iznad ramena, kosa deluje gušće", ističe Riki Volter, osnivač luksuznog frizerskog salona u Londonu.

Bob frizura za žene s tankom kosom preporuka je i trihologa i frizera Marka Blejka. "Klasičan bob je odličan način da učinite da vaša kosa izgleda gušće, jer vam krajevi ostaju gusti. Moj favorit je bob s tupim krajevima koji je svuda iste dužine, jer će to učiniti da vam kosa izgleda zdravo i daće iluziju punoće", rekao je za "Who What Wear".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare