Aktuelno

Mesečni horoskop za jun 2024. godine: Nešto novo čeka Device, Vodolijama stiže prinova...

Sudeći po svemu, ključne reči za jun su nam aktivnost, promenljivost i nagli preokreti – sve ovo posebno u sferi emotivnog i materijalnog života.

01.06.2024.

13:00

Izvor: superžena

3
Mesečni horoskop za jun 2024. godine: Nešto novo čeka Device, Vodolijama stiže prinova...
4 PM production/Shutterstock

Podeli:

Horoskop je pripremila astrološkinja Olga Savić, Veneraspapilotnom.com.

Na ulasku u jun u znaku Blizanaca su Sunce, Venera i Jupiter. U znaku Vodolije je retrogradni Pluton, u znak Riba su se smestili Saturn, Mesec i Neptun. U znaku Ovna je Mars, dok su u znaku Bika Uran i Merkur. Sudeći po svemu, ključne reči za jun su nam aktivnost, promenljivost i nagli preokreti – sve ovo posebno u sferi emotivnog i materijalnog života.

3. juna Merkur iz znaka Bika ulazi u znak Blizanaca, mesto svog sedišta – pa ćemo tokom njegovog boravka u ovom znaku biti više spremni za priču, učenje, a očigledno je ovo period i kada smo više u pokretu, na putovanjima, izletima ili planiramo iste. Ovo je vreme kada smo radoznali, imamo mnogo ideja – od kojih se neke mogu pokazati kao izuzetno plodonosne. Period do 17. juna, kada Merkur prelazi u znak Raka će bukvalno proleteti u jednoj življoj, podsticajnijoj, veselijoj, ali i radoznalijoj energiji. Nakon toga – Merkur u Raku skrenuće našu pažnju na osećanja, porodicu, decu i mlađe članove familije, doneće talas maštovitosti, ali I udvaranja I ljubavnih ćakulanja.

Mlad Mesec u znaku Blizanaca 6. juna – ako želite da putujete, ako želite da naučite nova znanja ili veštine, ako želite da budete u kontaktu sa više ljudi, ako želite da probudite optimizam u sebi, ako želite da napravite promene u bilo kojoj životnoj sferi – sada je vreme da se aktivirate.

9. juna Mars prelazi u znak Bika, u isto vreme kada imamo i kvadrat Sunca i Venere iz znaka Blizanaca sa Saturnom iz znaka Riba – prvi dani prelaska Marsa u znak Bika mogu doneti jednu tešku energiju, posebno vezano za materijalnu sferu života, a generalno gledano u ovim danima možemo se osećati kao da smo sputani, da nam je sve neuobičajeno teško i da nismo posebno zadovoljni emotivnim životom. Dokle god tranzitira kroz znak Bika – a to je i tokom jula meseca, Mars će fokus staviti na materijalnu sferu i finansije.

17. juna Venera prelazi u znak Raka. Emocije su prenaglašene, a mogu postojati i talasi sentimentalnosti kao i preosetljivost. Ovaj tranzit takođe ukazuje na bavljenje porodicom, domom, intimom, na stvaranje svog malog sveta u koji mogu ući samo odabrani.

U noći između 20. i 21. juna Sunce će preći u znak Raka. Rakovima slede rođendanske čestitke – a svima nama – dolazi leto.

Odmah 22. juna imamo i pun Mesec u znaku Jarca. Pun Mesec (sem opozicije sa Suncem) ima opozitni aspekt i sa Venerom i Merkurom – pa u danima oko ovog dešavanja možemo imati snažnije emotivne reakcije, ali možemo i reći ono što ne mislimo – a sve zbog emotivne nestabilnosti ili povređenosti.

Na samom kraju meseca, 30. juna – Saturn kreće retrogradnim hodom. Ulazimo u višemesečni period u kojem je potrebno da se vratimo korak unazad – da preispitamo svoje planove, želje, razmišljanja, ideje, ali i da popravimo sve ono što smo pokvarili, kao i da ponovo pokušamo da ostvarimo one želje koje su ostale neispunjene. Ovo će retrogradno kretanje Saturna takođe testirati i našu volju, naše mentalne i duhovne snage.

Neka nam je sa srećom putovanje kroz jun!