Fitnes i dijeta

Ovaj jednostavan trik s jabukom pomoći će vam da smršate

Kraj leta svake godine označava novi početak za vaše telo: kilograme koje treba izgubiti, mišiće ponovo zategnuti, kondiciju koju treba ponovo steći.

27.08.2024.

14:33

Izvor: Muški magazin

0
Ovaj jednostavan trik s jabukom pomoći će vam da smršate
KucherAV/Shutterstock

Podeli:

Međutim, tako važnu "obavezu" sabotira radna rutina koja nas vraća stresu dok pokušavamo da se vratimo u stari radni ritam i sustignemo ciljeve i rasporede. U ovim slučajevima pojačanog stresa hrana nije najbolji prijatelj vašoj figuri – jer je jedete žurno, nemarno, neplanirano i najčešće ležerno. Osim možda jabuke.

Jabuka je možda jedino voće koje može da izazove zadovoljavajuću sitost, a u kombinaciji s brojnim vitaminima koje sadrži, to je najzdravija i „najbolja hrana“ za mršavljenje koju možete jesti svaki dan, posebno u kancelariji.

Stručnjaci kažu da tri jabuke dnevno pomažu vašem telu da izgubi masti i smiruju mozak od napada stresa. Osim toga, one satima drže vaš stomak punim bez osećaja gladi, što olakšava izbegavanje zamke hrane s mnogo kalorija.

I nešto važnije, što ćete videti na svojoj kosi: u japanskim kliničkim ispitivanjima pokazalo se da jabuke (posebno zelene), jer sadrže vitamine A, B i C, polifenole i procijanidin, aktivno doprinose smanjenju sezonskog gubitka kose i pomažu u rastu novih vlasi. 

Ako ste do sada znali da je jedna jabuka dnevno dobra, izračunajte koliko ćete još koristi za svoje telo i kosu imati s tri jabuke dnevno.