Zdravlje žene

"Devojke nekontrolisano uzimaju pilule za 'dan posle'", posledice su ozbiljne VIDEO

Sve više tinejdžerki uzima pilule "za dan posle". Koliko često mogu da se piju i da li ugrožavaju zdravlje, samo su neka pitanja na koje je odgovorio ginekolog Vanja Milošević za TV Prva.

Utorak, 12.09.2023.

14:50

Izvor: superžena/TV Prva

Foto: Printscreen/TV Prva

Podeli:

"Svaka hormonska, pre svega da nazovemo urgentna kontracepcija, kao što se u ovom slučaju radi o ovim tabletama, može da napravi ozbiljan problem kod svake pacijentkinje. Pošto se ovo daje, uglavnom, mladim ženama ili devojkama u reproduktivnom periodu života, to znači da bi moglo da dođe do hormosnkog disbalansa", kaže ginekolog Milošević, te dodaje:

"Plašim se i tu da robujemo, pre svega, nepoznavanju onoga o čemu pričamo. U mnogome smo i mi kao struka kumovali, jer ne govorimo vrlo jasno i precizno o ovi mstvarima. Taj lek su farmaceutske kuće napravile iz drugih razloga".

Kako dalje priča ginekolog za TV Prva, došli smo u situaciju da devojke nekontolisano uzimaju taj lek na svoju ruku, a to je , i te kako opasno.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare