29. NOVEMBAR I DALJE PRAZNIK

Nedelja, 26.11.2000.

13:02

Izvor: B92

Default images

Podeli:

29. NOVEMBAR I DALJE PRAZNIK Gradjani Jugoslavije i ove godine nece raditi za 29. novembar, koji je i dalje zvanicno Dan Republike, ali ce, najverovatnije, od sledece godine taj datum biti "izbrisan" iz praznicnog kalendara. Jugoslovenska vlada odlucila je da 29. i 30. novembar budu neradni dani. Predsednik Veca gradjana jugoslovenskog parlamenta Dragoljub Micunovic potvrdio je agenciji Beta da ce jugoslovenski parlament u utorak, 28. novembra, po hitnom postupku razmatrati i predlog novog zakona o praznicima, u kojem se predlaze ukidanje tog praznika. "Ako zakon bude usvojen, bice kasno da stupi na snagu odmah, odnosno do srede 29. novembra", rekao je Micunovic. Vlada Crne Gore odlucila je da 29. novembar bude radni dan za republicke organe uprave. Sekretarijat za informacije Crne Gore ranije je saopstio da je ta odluka doneta zbog "socijalno-ekonomskog ambijenta Crne Gore i velikih obaveza koje imaju republicki organi uprave".

Gradjani Jugoslavije i ove godine nece raditi za 29. novembar, koji je i dalje zvanicno Dan Republike, ali ce, najverovatnije, od sledece godine taj datum biti "izbrisan" iz praznicnog kalendara. Jugoslovenska vlada odlucila je da 29. i 30. novembar budu neradni dani. Predsednik Veca gradjana jugoslovenskog parlamenta Dragoljub Micunovic potvrdio je agenciji Beta da ce jugoslovenski parlament u utorak, 28. novembra, po hitnom postupku razmatrati i predlog novog zakona o praznicima, u kojem se predlaze ukidanje tog praznika. "Ako zakon bude usvojen, bice kasno da stupi na snagu odmah, odnosno do srede 29. novembra", rekao je Micunovic.

Vlada Crne Gore odlucila je da 29. novembar bude radni dan za republicke organe uprave. Sekretarijat za informacije Crne Gore ranije je saopstio da je ta odluka doneta zbog "socijalno-ekonomskog ambijenta Crne Gore i velikih obaveza koje imaju republicki organi uprave".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare