Budi bolja, bilo gde

Budi bolja – bilo gde: Jana odgovara izazovu, pešačenjem se aktivira ovog proleća

Redakcija Superžena.b92.net pridružila se akciji Budi bolja – bilo gde, pa je tako naša novinarka Jana Vujačić odlučila da započne svoj dvomesečni plan zdrave ishrane, ali i fizičke aktivnosti.

Četvrtak, 23.03.2023.

10:23

Izvor: B92

Budi bolja – bilo gde: Jana odgovara izazovu, pešačenjem se aktivira ovog proleća
Foto: shutterstock/B92

Podeli:

S tim u vezi, Jana se odlučila za laganu aktivnost, tj. opredelila se za pešaćku turu po klisurama Rumunije (preciznije, kroz kanjon reke Nere), a ona je bila, i te kako, izazovna.

"Kada smo počeli sa pripremama za akciju, urednici i meni se učinilo da bi bila dobra ideja da svojim ličnim primerom damo mali dobrinos i da se razdrmamo ovog proleća. Moja odluka je "pala" na višečasovno pešačenje i čim mi se ukazala prilika, rekla sam DA, KREĆEMO", priča Jana.

Jana je zajedno sa svojim prijateljima, krenula put Rumunije, ne bi li li spojili lepo i korisno - druženje i rekreaciju:

"Pešačenje mi se učinilo kao nešto što bih lako mogla da radim, ali... moram vam priznati, devet sati pešaćenja i pređenih 26 km naterali su me da razmislim o svojim životnim navikama. Tokom pešačenja bilo je zanimljivo, ponekad i teško, ali svakako vrlo korisno. Ne samo da sam pešačila, već sam došla do zaključka da bi baš pešačenje trebalo da uvedem kao redovnu fizičku aktivnost -u svoj dvomesečni plan ishrane i treninga".

Foto: Privatna arhiva/J.V.

Što se tiče samo rute, Jana ushićeno opisuje: "Pešačka ruta kroz kanjon reke Nere prolazila je preko kamenih planina i oštrih ivica, pa kroz tunele visine 1.55 cm. Nakon toga dočekao nas je blatnjavi teren i pešačka ruta kroz šume i ravan teren, da bi se ona završila prolaskom kroz zlatom obojene rumunske ravnice".

Nije krila da joj se ovakav vid rekreacije veoma dopao, smatra da nije zahtevan i ima nameru da nastavi: "Znam da je ovo bila moja prva pešačka tura, ali bilo je zabavno i ne tako naporno. Prija mi priroda, zelenilo, po neki razgovori uz put. Nastvaiću sigurno i već tražim gde bismo mogli da idemo", zaključuje.

Foto: Privatna arhiva/J.V.

A vi? Imate li u planu neku fizičku aktivnost?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare