Fitnes i dijeta

Smučila se sebi zbog debljine: Uvela je ove promene i smršala 136 kg

Zahvaljujući hrabroj promeni životnog stila, odnosno uvođenju programa vežbanja i ishrane, Leksi Rid je postala inspiracija ljudima širom sveta. U intervjuu za "Popšugar", otkrila je kako je tekla njena tranformacija.

Utorak, 06.02.2018.

09:45

Izvor: Super žena

Default images

Podeli:

U periodu od dve godine, Leksi Rid je izgubila oko 136 kg, a veliki oslonac joj je bio suprug koji je smršao 45 kg. Njih dvoje su na samom početku 2016. godine doneli odluku da započnu zdrav život, a sve je krenulo od jednostavnih promena.

"Prvog januara 2016., suprug i ja smo doneli novogodišnju odluku da izgubimo suvišne kilograme. Bili smo prezasićeni životom kakav smo vodili, a posebno nam je smetalo što neke stvari ne možemo da radimo kao par, poput putovanja avionom, romantične šetnje, planinarenje, vožnja bicikle… Takođe smo se plašili da ako ne smanjimo težinu, nećemo biti u mogućnosti da osnujemo porodicu", započinje svoju priču Ridova.

S obzirom da je ceo život patila od suvišnih kilograma i bila na mnogim dijetama, Leksi je ovog puta želela u potpunosti da promeni svoj način života, jer je smatrala da će jedino to doneti rezultate na duge staze.

"Prestala sam da gledam na dijetu kao cilj, jela sam hranu koju volim i pravila sam zdraviju verziju. Koristila sam spravu za vežbanje CrossRamp, traku za trčanje i biciklu, a potom sam išla na kardio ples poput Zumbe, što mi je bilo posebno zabavno. Nisam imala određenu dijetu, ali sam pokušala da jedem više proteina i manje ugljenih hidrata. Ujedno broala sam kalorije. "

Što se tiče nedeljnog plana vežbanja, Leksi kaže da je šest puta u toku sedmice vežbala u proseku pola sata. Nakon pola godine, povećavala je vreme te je na kraju uspela da trenira čak sat vremena

Ovako je izgledao njen dnevni meni:

Doručak: dva jajeta, tri parčeta šunke

Užina: banana i maslac od kikirikija

Ručak: pileća prsa i pardajz

Užina: tanko parče mocarele

Večera: losos, sir i špargla

Što se tiče hrane koja je uvek u frižideru, Leksi kaže da su to jaja, voće, spanać i piletina.

Kada je reč o izbegavanju brze hrane Leksi kaže da je retko jela u restoranima, ali kada je izlazila pažljivo je birala obroke, obično mesto bogato proteinima i povrće. U slučaju da nije bilo zdravije opcije, tražila je salatu ili je zahtevala da se hrana pripremima bez maslaca.

Kako kaže, ova transformacija je u potpunosti promenila njen život.

"Shvatila sam koliko sam jaka i sposobna osoba. Mislila sam da će mi biti potrebne tri godine da izgubim ove kilograme, ali sam uspela za dve. Ponosna sam dokle sam, došla i sada živim novi život. Spasila sam sebi život i za to ne postoje reči."

"Počnite od malih stvari - male promene daju velike rezultate. Fokusirajte se na svaki dan, ne na to koliko daleko morate da idete", savetuje Leksi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare