Fitnes i dijeta

Lični trener: Pet namirnica koje morate da izbacite iz ishrane ako želite da smršate

Evo koje namirnice bi trebalo da zaobilazite u širokom luku.

Sreda, 30.05.2018.

09:34

Izvor: Super žena

Lični trener: Pet namirnica koje morate da izbacite iz ishrane ako želite da smršate
Foto: Thinkstock

Podeli:

Ako želite da smršate i preoblikujete svoje telo, morate da obratite pažnju na nekoliko stvari: fokusirajte se na nutritivne sastojke i povećajte fizičku aktivnost. U slučaju da uprkos aktivnim vežbama i dalje niste zadovoljni rezultatima, vreme je da promenite svoje navike u ishrani.

Lični trener i urednik fitnes rubrike u Popšugar magazinu,Tamara Pridžet ističe da u radu sa klijentima se prvo trudi da sazna sve o njihovoj hrani, a potom da napravi listu hrane koju bi trebalo da uvrste, ali i izbace sa svog dnevnog menija.

Iako se ne treba režima držati striktno, Tamara ističe da ako želite da smršate ovih pet namirnica definitivno bi trebalo da izbegavate.

1. Rafinisani šećer

"Prva stvar koju kažem svojim klijentima je da iz svoje ishrane izbace rafinisani šećer. On se krije u većini omiljenih jela i drže vas dalje od vaših ciljeva. Kada i izbacite naučićete da uživate u ukusu prirodnog šećera, nećete se osećati letargično i bićete korak bliže vašim ciljevuna. U slučaju da imate veliku potrebu za šećerom, savetujem da jedete voće ili koristite prirodne zaslađivače poput meda".

2. Gazirani napici

"Gazirana pića uzrokuju gojenje, a često i razdražljivo raspoloženje. Puna su hemikalija, šećera i mogu da povećavaju rizik za nastanak diabetesa tipa 2. Ako nedeljno pijete litar pića na bazi sode, probajte da odredite jedan dan u sedmici kada ćete sebi to dozvolitii nastavite da odvikavate sebe od ovog napitka."

3. Alkohol

"Osobe koje žele da treniraju sa mnom moraju biti svesne da će morati da odustani od alkoholnih napitaka jedan period. Eliminisanjem alkohola, primetićete kako se vaše telo bolje oporavlja, kretaćete se brže i verovatno će vam se želja za ovom vrstom pića postepeno smanjivati."

4. Proteinske pločice

"Sigurno se pitate zašto se proteinske pločice nalaze na ovoj listi. To je zato što mnoge od njih sadrže sastojke koje su vam nepoznati, poput velikog broja veštačkih sastojaka, ali i šećera. Umesto pločica bolje kupite proteinski prah koji možete da dodate u mleko, vodu ili smuti."

5. Beli hleb

"Beli hleb ima nisku nutritivnu vrednost. Ne verujem u to da ljudi moraju da izbace ugljene hidrate kako bi smršali, ali kvalitet ugljenih hidrata je veoma važan. Ako veoma volite hleb, probajte one napravljene od celovitih žitarica."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare