Fitnes i dijeta

Čuveni kondicioni trener objasnio kako da napravite 100 sklekova u jednoj seriji VIDEO

Bivši olimpijac, kondicioni trener i trener snage Dan Džon često deli korisne savete iz sveta fitnesa na svom Jutjub kanalu.

Sreda, 28.09.2022.

11:21

Izvor: Super žena

Čuveni kondicioni trener objasnio kako da napravite 100 sklekova u jednoj seriji VIDEO
Foto: 4 PM production/Shutterstock

Podeli:

Tako je u nedavnoj objavi objasnio svojim pratiocima kako da naprave 100 sklekova u jednoj seriji.

Zašto je preskakanje vijače bolje od bilo kog kardio treninga?

"Moraš da budeš u stanju da napraviš barem 25 sklekova da bismo mogli da razgovaramo o tome da dođeš do 100. To je kao da želiš da trčiš maraton, a ne možeš da se priključiš trci ni na 5000 metara. Samo treba vremena", rekao je na početku.

Koliko trbušnjaka dnevno bi trebalo da uradite kako bi vam se iscrtali mišići?

Džon preporučuje da radite nekoliko varijacija sklekova kako biste izgradili izdržljivost. Jedan od primera je tik-tok sklek.

"To je kao da radite medveđe puzanje u pozi plenka. Svaki put kad pomerite ruku, radite sklek. Ja kažem tik, vi napravite sklek. Kad kažem tok, pomerite jednu ruku napred. Tik znači još jedan sklek. Tok - pomerite ruku malo dalje, pa podignite i stopala. Dobro je što ne radite samo sklekove već se i puno krećete", pojasnio je.

Kad napravite 20 ili 25 sklekova tokom jedne serije i ako praktikujete ovu vežbu više dana u nedelji, uspećete da napravite 100 sklekova u jednoj seriji.
"Ako je potrebno, odmorite se u gornjem položaju skleka s ispruženim rukama. Kad napravite 80 sklekova, doći ćete do čarobnog broja 100 pre nego što možete i da zamislite", dodaje Džon.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.