Lepota žene

Kako oprati kosu da bi ona duže ostala čista? Ovaj trik će vam pomoći, imaćete i volumen

Kosa se brže masti ako je često perete i tretirate, a njen kvalitet se narušava i usled korišćenja kozmetike i feniranja.

Sreda, 19.10.2022.

13:34

Izvor: B92

Kako oprati kosu da bi ona duže ostala čista? Ovaj trik će vam pomoći, imaćete i volumen
Foto: esp2k/Shutterstock

Podeli:

Kako onda oprati kosu da bi ona duže ostala čista? Stručnjaci imaju jednostavan trik u par koraka koji može sačuvati volumen i do nekoliko dana.

Počešljajte kosu da biste je lakše stilizovali nakon pranja. Savetuje se da prvo češljate krajeve, a zatim koren kose. Nanesite malo prirodnog ulja za kosu (kokosovo, arganovo, bademovo) na krajeve i ponovo ih počešljajte. U idealnom slučaju, potrebno je da ostavite ulje na kosi celu noć, ali možete ograničiti i držanje oko 15 minuta. Mnogi stručnjaci smatraju da je ovo delotvornija metoda od regeneratora, jer smanjuje dodatno mašćenje kose, daje joj volumen i potpuno je prirodno.

Takođe, ono što je važno jeste da koristite šampon koji odgovara vašem tipu kose. Preporučuje se da farbanu kosu perete šamponom bez sulfata. Šampon sa sulfatima mogu koristiti oni koji imaju neobojenu kosu koja se brzo masti. Ako imate kovrdžavu kosu, trebalo bi da razmislite o korištenju regeneratora za dubinsko čišćenje umesto šampona, jer je kovrdžava kosa sklona isušivanju

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare