Lepota žene

Tajnim sastojkom čuva mladost: Salma Hajek privlači lepotom, u 56. godini izgleda 20 godina mlađe

Ni fileri, ni botoks, ni odlazak "pod nož" nisu neophodni meksičkoj lepotici jer ima tajni sastojak koji čuva mladost.

Četvrtak, 29.12.2022.

13:16

Izvor: Glossy.rs

Tajnim sastojkom čuva mladost: Salma Hajek privlači lepotom, u 56. godini izgleda 20 godina mlađe
Foto: Profimedia

Podeli:

Meksičko-američka glumica Salma Hajek proslavila je početkom septembra 56. rođendan, a na njenom licu minule decenije nisu ostavile trag. I dalje nas Salma oduševljava kao i na samom početku karijere, kada smo je upoznali krajem devedesetih i kada je svet bio očaran njenom jedinstvenom lepotom.

Danas je ona zrela žena iste takve lepote, a spada u retke holivudske lepotice koje još uvek nisu poklekle pred čarima estetske hirurgije, filera i botoksa.

Pored poneke bore, koja je normalna u njenim godinama, Salma Hajek i dalje ima zategnutu i očigledno pažljivo negovanu kožu. Kako je jednom prilikom istakla, na tome može da zahvali nečemu što je izuzetno zastupljeno u Meksiku i što pojačava efekte njene beauty rutine.

"Koristim sastojak po imenu tepezcohuite, koji se u Meksiku koristi za tretiranje opekotina jer u potpunosti regeneriše kožu i u Americi nema nikoga osim nas ko ga upotrebljava", otkrila je Salma jednom prilikom u intervjuu za Elle.

"Zato ne koristim ni botoks, ni pilinge, ni filere", nastavila je.

Šta je tepezcohuite?

Salma je zapravo pomenula produkt mimoze tenuiflore, višegodišnjeg drveta koje potiče iz Brazila, a može se naći u Hondurasu, Kolumbiji, Venecueli, Meksiku, Panami, Salvadoru...

Poznato je još kao jurema preta, calumbi, karbonal, kabrera, crna jurema, a njegovi vodeni ekstrakti se u Južnoj i Centralnoj Americi dugo koriste u nezi oštećene kože, rana i opekotina i obično se označavaju rečju ― tepezcohuite.

Lako se proizvode, a na ovom području su čest sastojak kozmetičkih proizvoda, dok ga u Americi tek popularizuju Salma Hajek i, odnedavno, Kajli Džener.

Ima brojna dejstva, a neka od njih su da:

  • smanjuje ožiljke
  • ima anti-age dejstvo
  • deluje protivupalno i kao antioksidans
  • ojačava prirodnu barijeru kože
  • održava vlažnost


Ovaj ektrakt mimoze tenuiflore sve je popularniji u kozmetičkoj industriji, pa ukoliko se divite lepoti i mladolikom izgledu Salme Hajek, sledeći put kad budete birali proizvode na negu kože, obavezno pažljivije pogledajte njihov sastav i potražite supermoćni tepezcohuite.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare