Lepota žene

Kako odabrati najbolju boju kose prema obliku vašeg lica?

Zaboravite šminku, frizura i boja kose su najpametniji načini da "poboljšate" oblik lica!

Sreda, 18.01.2023.

12:56

Izvor: Ženski.magazin

Kako odabrati najbolju boju kose prema obliku vašeg lica?
Foto: Sun Shock/Shutterstock

Podeli:

Ako tamne boje mogu učiniti da područje izgleda manje, a svetle nijanse mogu da otvore i prošire prostor, onda možete da stvorite iluziju i na osnovu svog lica odaberete odgovarajuću boju kose.

Boju kose najčešće biramo prema boji tena i boji očiju, ali da li ste znale da pri izboru nove nijanse u obzir možete uzeti i svoj ​​oblik lica?

Stručnjaci tvrde da oblik lica i te kako možemo učiniti idealnim odabirom boje kose pa vam predlažemo da pre odlaska kod frizera pogledate sledeće predloge:

1. Ovalno lice

Ženama ovalnog lica predlaže se da izbegavaju pramenove koji će lice vizuelno još više izdužiti. Tamne boje takođe znaju izgledati preagresivno uz ovaj tip lica, dok su smeđa, kestenjasta, crvena i plava boja idealan izbor.

2. Srcoliko lice

Damama srcolikog lica odlično pristaje plava kosa. Svetlo smeđa, narandžasta i svetlo crvena takođe su dobar izbor, a ukoliko volite pramenove, svetlije nijanse odaberite za donji deo kose. Ombre će vam takođe super stajati.

3. Četvrtasto lice

Četvrtasto lice često zna izgledati široko pa frizeri predlažu tamnije boje poput tamnosmeđe, tamnocrvene i crne. Ukoliko imate pramenove, uz čelo i lice boja bi trebalo da bude tamnija.

4. Okruglo lice

Okruglom licu dobro stoje šiške, a bilo bi idealno kad bi na šiškama i gornjem delu lica pramenovi bili svetliji, a na ostalim delovima nekoliko nijansi tamniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare