Lepota žene

Ove boje kose će obeležiti proleće i najviše će se tražiti po salonima

Pronađite osvežavajuću nijansu za sebe.

Subota, 04.03.2023.

14:37

Izvor: luxurysociety.hr

Ove boje kose će obeležiti proleće i najviše će se tražiti po salonima
Foto: Profimedia

Podeli:

Svako proleće sa sobom obično donosi želju za transformacijom, posebno u vidu bojenja kose. Srećom, već sada znamo koje će nijanse inspirisati vaš novi look, a većina je laka za održavanje kod kuće.

Koloristi su otkrili kojih će sedam boja za kosu obeležiti proleće 2023. godine, a možda pronađete nijansu za sebe.

Platinasto plava s tamnim korenom

Ova statement frizura ne zahteva dugo i naporno održavanje zahvaljujući dubokom izrastku. Tamni koren će omekšati liniju razgraničenja, pa nećete tako često morati u salon.

Cherry Cola

Cherry Cola boju kose možda ste već videli na društvenim mrežama. Ova nijansa daje svestranost crvenoj boji, ali najbolje je shvatiti u šta se upuštate pre nego što sednete u salonsku stolicu. Crvenu boju je najteže zadržati, ali i izbaciti pigment, pa budite spremni na tu obavezu.

Candlelit smeđa

Slično trendu "skupe brinete" koji je prošle godine očarao društvene mreže, ovu bogatu, čokoladno smeđu boju više od svega karakteriše sjaj. Izvrstan je primer bogate boje visokog sjaja koja je pojačana mekim dimenzionalnim odsjajima koji se kreću od pepeljastih i hladnih do bogatih i toplih.

Bronde

Bronde, prljavo plava, kako god je zvali, ova nijansa je i dalje univerzalno poželjna zbog mešavine plavih i smeđih tonova koji se nalaze u sredini spektra boja kose. Kao i druge nijanse na ovoj listi, bronde može biti topao ili hladan, zavisno od tona vaše kože, dok ga stapanje tonova čini besprekornim i modernim.

Butterscotch plava

Zamislite ovu nijansu kao sofisticiraniju sestru letnjeg balejaža. Svetli tonovi naglašeni su tamnijim bazama, stvarajući bogat kontrast i topli sjaj. Frizera zamolite za balejaž sa izrastkom, a duboki koren čini ovu frizuru lakom za održavanje,

Bakarni pramenovi

Ako ste prirodno crvenokosa i želite da pojačate svoju boju, koloristi preporučuju uključivanje bakarnih, kajsija i plavih pramenova u boji jagode kako biste dobili dimenziju bez gubitka bakarne podloge. Svetle nijanse dodaju dubinu vašoj prirodnoj boji, dok ton na ton efekat održava izgled modernim i ležernim.

Mushroom plava

Ako tražite prelaznu nijansu između plave i smeđe kose, možete zaustaviti potragu. Naime, mushroom plava je savršena mešavina prirodnih i hladnih baza upotpunjenih puderasto plavim pramenovima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare