Lepota žene

Kako ukloniti višak kože sa noktiju bez sečenja?

Da li je potrebno seći kutikulu (višak kože) nokta ili ne?

Nedelja, 26.11.2023.

15:13

Izvor: Ženski magazin ·

Kako ukloniti višak kože sa noktiju bez sečenja?
Foto: Ground Picture/Shutterstock

Podeli:

Ovo je pitanje koje često postavljamo sebi kada je u pitanju sređivanje noktiju. Neki kažu da upravo ta kožica čuva nokte od različitih infekcija, drugi da ju je potrebno smo uvući, a treći je seku bez ikakvog pogovora – kao što to radi većina manikira.

Na našu sreću, postoji trik uz pomoć kojeg možemo da se rešimo viška kože koja nekada zna da vizuelno skrati dužinu noktiju.

Šta će vam biti potrebno: krema ili ulje za omekšavanje kutikula, spravica za guranje kutikule i mekana turpija za poliranje noktiju;

Šta raditi: stavite malo ulja ili kreme za omekšavanje na kutikule noktiju i sačekajte par minuta kako bi sastojci iz nje delovali. Sledeći korak je guranje kutikule, što možete uraditi sa posebnim šapićem koji je namenjen za to (možete ga nabaviti u svim kozmetičkim radnjama). Poslednji korak je njihovo “turpijanje”. Nežnom turpijom prlazite preko kutikule u pravcu napred-nazad, dok ne počnete da vidite formiranje kuglica od viška kože. Uklonite te kuglice i uspeli ste da smanjite višak kože bez sečenja ili čupanja.

Zašto je ovaj "trik" efikasan: krema ili ulje omekšavaju kožu, tako da je na najlakši mogući način, bez sečenja, možete ukloniti u roku od nekoliko sekundi.

Sada ste spremni za biranje boje laka i ulepšavanje noktiju...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare