Lepota žene

Pripazite na jutarnju rutinu: Koža lica pati zbog ove 3 stvari – male su, ali ključne

Svi mi pravimo neke greške kada je nega kože u pitanju, a koje su to najčešće u jutarnjoj rutini koje deluju loše na kožu?

Sreda, 29.11.2023.

14:13

Izvor: Lepotaizdravlje/Ranka Bulatoviæ

Pripazite na jutarnju rutinu: Koža lica pati zbog ove 3 stvari – male su, ali ključne
Foto: Prostock-studio/Shutterstock

Podeli:

Pokušajte da odmah stavite tačku na loše navike koje većina ponavlja skoro svakog jutra, jer nimalo ne prijaju koži. Ako nastavimo da ih ponavljamo, mogu izazvati akne, mitisere ili komedone. Male promene u jutarnjoj rutini nege kože mogu da naprave veliku razliku i drastično poboljšaju stanje kože.

Najčešće greške u jutarnjoj rutini koje nimalo ne prijaju koži

Ne čistite kožu nakon spavanja

Tone literature su napisane o tome da ne možete da odete u krevet, a da ne skinete šminku, ali se malo govori o tome da ispiranje lica toplom vodom ujutru nije dovoljno. Svašta se nakupi na površini kože tokom noći. Pošto je ovo organ koji funkcioniše neprekidno 24 sata, jutarnje mokro čišćenje mu neće naškoditi. Bolje je koristiti penu ili druge proizvode lagane teksture, a za veče ostaviti ulja za čišćenje, tonike, kreme i balzame za čišćenje, piše Lepota i Zdravlje.

Koristite piling ujutru

Piling je neophodan i treba ga koristiti periodično – 1 do 2 puta nedeljno (ili čak ređe) u zavisnosti od vrste pilinga i tipa kože. Ali piling ne bi trebalo da radite ujutru već uveče. Naime, neki kozmetičari smatraju da su proizvodi koje treba nanositi nakon pilinga pogodniji za večernju nego za jutarnju rutinu.

Tuširate se pretoplom vodom

Ako se tuširate odmah nakon buđenja, to treba da bude što hladnijom vodom (ali ne mora biti hladna). Najbolje je kontrastno tuširanje (naizmenično tuširanje toplom, pa hladnom vodom), jer se na taj način okrepljuje celo telo i ubrzava cirkulacija.

Ovde značajnu ulogu igra gel za tuširanje, i to ne njegova svojstva čišćenja, već aroma koju širi. Čulo mirisa igra veoma važnu ulogu u emotivnom životu: note pomorandže, limuna, mandarine, smokve, verbene, svežeg začinskog bilja i nane stvoriće pravo raspoloženje za ceo dan i pomoći će vam da se potpuno razbudite.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare