Pravila sekstinga - bezobrazne poruke zbog kojih muškarci polude

Poznata američka seksološkinja otkriva šta sve treba da imamo u vidu ukoliko s partnerom razmenjuje poruke erotske sadržine.

Subota, 21.05.2022.

13:14

Izvor: Glossy

Pravila sekstinga - bezobrazne poruke zbog kojih muškarci polude
Foto: Kaspars Grinvalds/shutterstock

Podeli:

Kada dobijete zeleno svetlo da se upustite u seksting, važno je da bude maštovit, ekspresivan i direktan, ali bez zaletanja: čak i ova oblast seksualnosti ima svoja pravila!

"Seksting je sjajan način da se povežete s nekim kog ne možete da viđate često, što je sada važnije nego ikad. Bez obzira na to jeste li u povremenoj ili stabilnoj vezi, postoje opšte smernice za bezbednost — i fizičku i mentalnu", istakla je seksološkinja dr Sejdi Alison.

Kako objašnjavaju stručnici lični stil pisanja ove vrste poruka varira od odobe do osobe, ali neka pravila su opšta i treba ih imati u vidu pre nego što pritisnete send.

Pristanak je najvažniji

Ovo vam je dobro poznato ako ste nekad iz čista mira dobili fotografiju nečijih genitalija.

"Seksting može da učini da se osetimo nebezbedno, napastvovano i ugroženo", napominje dr Alison. "Zato je važno dobiti samo odobravanje već i entuzijastično odobravanje od partnera, to je važan deo, čak i ako ste ranije imali odnose".

Dakle, ako vam žena izričito nije rekla da želi fotografiju vašeg međunožja, ni slučajno je ne šaljite!

Ne prestajte da mislite o pristanku!

Opuštanje je važno, ali poštovanje tuđih granica i želja je nužno. Zato s vremena na vreme pitajte drugu stranu da li želi da nastavite — da li je u redu da s njom podelite neku svoju fantaziju, želju, fotografiju...

Idite korak po korak

Čak i kad se dobro poznajete i imate zajedničko iskustvo u tekstingu, dr Alison predlaže da počnete polako i postepeno.

"Recite im šta je ono što vam se posebno dopada kod te osobe, šta vas uzbuđuje, pa idite dalje", ističe ona.

Nema alkohola tokom i pre sekstinga

Kad i većinu odluka, one koje se tiču "bezobraznog" dopisivanja treba donositi u treznom stanju.

"Često se kajemo zbog odluka koje donesemo pod dejstvom alkohola, naročito zbog onih koje prekoračuju granice. Sklonite telefon ili privremeno blokirajte broj na koji biste pisali", savetuje ona.

Isključite preview


Većina aplikacija za dopisivanje ima opciju da se početak poruke vidi na ekranu u trenutku kad ona stigne — i to mora da vam bude isključeno! U suprotnom, osobama koje često primenjuju seksting može se dogoditi da im stigne poruka "prljave" sadržine u momentu kad je ekran telefona u blizini radoznalih pogleda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.