Seksualnost nakon 50. godine; "Nije uvek krajnji cilj dostići orgazam" VIDEO

Da li postoji seksualna želja posle pedesete i koliko je taj nagon važan za održavanje partnerskih odnosa, voditeljka TV Prva konsultovala se sa terapeutom Vladom Ilićem.

Ponedeljak, 23.05.2022.

11:08

Izvor: superžena

Seksualnost nakon 50. godine;
Foto: Printskrin/TV Prva

Podeli:

"Seksualnost je osnova našeg života i postojanja. Ona mora da bude deo svačijeg života i nije ista u pedesetoj, šezdesetoj, sedamdesetoj godini", kaže terapeut.

Kako kaže gost jutarnjeg programa, seksualnost, ali i seksualna želja moraju da se neguju putem zdravih partnerskih odnosa. Ti odnosi su rezultat povezanosti tela i duha sa sopstvenim ja i svojom seksualnošću.

"Trebalo bi da gajimo svoju seksualnost, pa tek onda kroz partnerski odnos da uživamo. Nije uvek krajnji cilj dostizanje orgazma", priča Ilić.

A šta je sa seksualnošću nakon trudnoće?

"To je jedan od najvažnijih trenutaka u partnerskim odnosima i treba da pružimo pertnerki podršku. Morate da budete svesni i da se muškarac ponaša kao da je u drugom stanju. Najbitnije je da ne odustajete", zaključio je terapeut.

Opširnije u video-prilogu?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.