Koja je najbolja, a koja najgora poza za ženski orgazam?

Istraživači jedne ginekološke klinike u Njujorku došli su do zanimljivih saznanja procenjujući povezanost između različitih koitalnih položaja i njihove sposobnosti da dovedu ženu do vrhunca.

Sreda, 27.07.2022.

15:10

Izvor: superžena

Koja je najbolja, a koja najgora poza za ženski orgazam?
Foto: tugol/Shutterstock

Podeli:

Misionarska poza je na glasu kao najdosadnija poza u seksu, ali bi nakon ovog naučnog otkrića upravo ona mogla postati novi favorit žena.

Igrajte se sa "zadnjim vratima": Saveti za vođenje ljubavi koji će vas dovesti do ludila

Istraživači privatne ginekološke klinike "New H. Medical" u Njujorku otkrili su da je isprobana i istinita metoda – sa muškarcem na ženi čiji su bokovi naslonjeni na jastuk – najbolji način da se dotok krvi u klitoris postigne i dođe do vrhunca, prenosi NYP.

Da li je bolje imati seks ujutru ili uveče ANKETA

Lekari su koristili ultrazvučni skener za merenje protoka krvi na testiranom paru u nekoliko položaja po 10 minuta.

Najčešći razlozi zbog kojih muškarci beže od ozbiljnih veza

Položaji su uključivali kaubojku, lotus, misionarski i dogi.

Prema snimcima, položaji licem u lice uopšteno su poboljšali protok krvi u klitorisu, što je dovelo do boljih orgazama.

Uprkos bezbrojnim dostupnim vodičima koji govore o tome kako udovoljiti partneru, tim istraživača, predvođen dr Kimberli Lavi, imao je za cilj da reši nedostatak naučnih istraživanja koja procenjuju povezanost između različitih koitalnih položaja i njihove sposobnosti da proizvedu ženski orgazam.

Na primer, dogi poza proizvodi najmanju količinu direktnog kontakta s klitorisom i rezultuje zanemarljivim povećanjem protoka krvi u poređenju s položajima licem u lice, napisali su istraživači, prenosi 24 sedam.rs.

Jastuk se pokazao kao ključan za maksimalan užitak zbog dubljeg prodiranja.

"Jastuci koji se prodaju za ovu namenu, često nazivani 'seks jastuci' ili 'jastuci za pozicioniranje' obično su čvrsti i klinastog oblika, omogućujući precizniju i dosledniju angulaciju karlice od uobičajenih jastuka za krevet", objasnili su stručnjaci.

Ipak, primetili su i da rezultati među ženama mogu varirati s obzirom na to da ne doživljavaju isti nivo stimulacije u svakom seksualnom položaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.