Može li da se pretera sa seksom i da li postoje posledice?

Budimo iskreni. Ako neko – recimo, vaš partner – veruje da želite seks previše često i izgovara to sa osudom, ne brinite, nije do vas. Samo pokušava da prebaci odgovornost na vas zbog različitih temperamenta,

Petak, 14.10.2022.

15:24

Izvor: prva.rs, superžena

Može li da se pretera sa seksom i da li postoje posledice?
Foto: NDAB Creativity/Shutterstock

Podeli:

Postoji li ograničenje?

Ne, ne postoji zvanična količina seksa koja se oslanja na prosečnu odraslu osobu. Postoje neke statistike prema kojima "prosečan" odrastao čovek ima seks otprilike jednom nedeljno. Ali istina je da su to bezlične brojke.

Novi partner odmah nakon raskida – pametan potez ili loša odluka?

Možda imate manje seksa ili više – zavisno od vaše želje ili okolnosti. Dakle, umesto da se zapitate: "Nije li prečesto vođenje ljubavi loše?", Zapitajte se: "Da li sam zadovoljna količinom seksa koji imam u životu?"

"Bila sam na 100 dejtova" – evo šta sad sa sigurnošču zna o muškarcima

Evo potpuno normalnih razloga zbog kojih zdrava žena možda često želi seks:

Razlike između orgazama su ogromne: Muški ima biološku svrhu, a ženski...

– imate visok libido;
– tako demonstrirate ljubav prema partneru i prema sebi;
– seks vam pomaže da smanjite stres;
– pokušavate da zatrudnite;
– samo je zabavno.

Glavni simptom "previše seksa" je dosada. Nove poze nisu ohrabrujuće, a seks imate kao iz navike. Tada dolazi vreme da se odmorite ili probate nešto drugo.

Fiziološki simptomi takođe mogu da budu signal da se javljaju posledice od previše seksa, ali ne ozbiljne: osećaj trnjenja, bol, bol pri mokrenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.