U velikom ste problemu ako nemate redovan seks: Utiče loše na psihu, na zdravlje...

Mnogi razlozi mogu da dovedu do toga da vaš seksualni život stane. Možda prolazite kroz raskid ili jednostavno vi i vaš partner prolazite kroz težak period.

Ponedeljak, 28.11.2022.

14:50

Izvor: Your tango

U velikom ste problemu ako nemate redovan seks: Utiče loše na psihu, na zdravlje...
Foto: G-Stock Studio/Shutterstock

Podeli:

Nekoliko dana može da se pretvori u nedelje ili mesece, a pre nego što shvatite da niste imali seks toliko dugo, na neki način prestaje da vam nedostaje. Nažalost, nedostatak seksa postalo je vaša nova normala. Svi s vremena na vreme prolazimo kroz seksualne "krize". I dok one nisu zabavne i možda bismo čak postali ogorčeni zbog toga, pokazalo se da možete imati stvarne fiziološke reakcije na nedostatak seksualne aktivnosti ako predugo ostanete bez njega.

Ovo je naučno proverena vežba koja popravlja seksualni život

Češće se razbolite

Seksualni edukator Kori Honikman kaže da naš imunološki sistem slabi kada nemamo redovan seks.

Detalj koji je važan kod seksa kao i predigra, a muškarci ga često zaborave

Vaš nivo stresa raste

Možete da postanete nervozni jer dolazi do smanjenja lučenja hormona zadovoljstva, kaže Honikman. Ako nemate seks to postaje stresno. Istraživanja čak pokazuju da će vam, kada prolazite kroz seksualnu „krizu“, možda biti teže da održavate nizak krvni pritisak.

Jedna rečenica tokom seksa muškarca više napali nego oralno zadovoljenje

Teže se uzbudite

Da stvar bude još gora, muškarci bi mogli da imaju problem sa erektilnom disfunkcijom, odnosno od preuranjene ejakulacije, ako dugo izdrže bez seksualnog odnosa. Nalazi studije objavljene u časopisu „American Journal of Medicine“ pokazuju da muškarci koji imaju seks manje od jednom nedeljno, imaju dvostruko veću šansu da dožive erektilnu disfunkciju od muškaraca koji imaju seksualne odnose jednom nedeljno ili više.

Gubite želju za seksom

Jedan od najzanimljivijih delova onoga što se događa s vašim telom kada prestanete da imate seks jeste to da prestanete toliko da žudite za njim. Honikmen kaže da ćete početi manje da želite seks ako ga niste imali neko vreme. Vaš će libido biti loš ili drugačiji od uobičajenog.

Udaljavate se od partnera

Ako ste u vezi, mogli biste da postanete nesigurni u pogledu veze koju imate s partnerom. Zbog toga će vam drugi ljudi postati privlačniji.

Vaše samopouzdanje bi moglo da "strada"

Možda ćete se osećati manje privlačno i depresivnije. Veruje se da orgazmi imaju mnoge zdravstvene prednosti, uključujući antidepresivna dejstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.