Saveti za "srećan brak" koje ni po koju cenu ne smete da poslušate

Onog trenutka kad kažete sudbonosno "da" svom partneru niste vi osigurli sreću do kraja života. Brak zahteva mngoo truda i ulaganja. Ponekad napori i kompromisi koje ulažemo funkcionišu, ponekad ne, a u trenucima kada nije sve idealno vrlo često dobijemo bezbroj saveta i predloga kako da popravimo stvari.

Utorak, 24.01.2023.

09:00

Izvor: zadovoljna.hr

Saveti za
Foto: stockfilms88/Shutterstock

Podeli:

Međutim, iako su ti saveti obično dobronamerni, neke je ipak bolje da zanemarimo. U nastavku donosimo tri saveta za "srećan" brak koja nikada ne bi trebalo da poslušate.

U redu je ako nema seksa

Nedelju ili dve, pa i mesec dana bez seksa, naravno, ne mora da znači da u vašem braku postoje problemi, ali seks je vrlo bitan deo odnosa supružnika. Ako izostaje neko vreme, to verovatno nešto znači i problem definitivno postoji.

Ako vaš seksualni život više gotovo da i ne postoji vreme je za razgovor sa suprugom kako biste zajedno došli do odgovara na pitanje šta se dešava i kako da prevaziđete problem. U suprotnom, vaš problem može postati sve ozbiljniji, a posledica može biti i emocionalno udaljavanje.

Učinite svaki zajednički trenutak posebnim

Drugim rečima, kad god ste zajedno napravite nešto posebno, organizujte večeru uz sveće, isplanirajte beg za vikend. Pitanje je - da li želite da stalno budete pod pritiskom da morate da napravite nešto čarobno i za pamćenje? Iako mali beg može biti sušer, i vaša svakodnevica nije loša. "Bacite" se na zajedničko čišćenje kuće ili prošetajte psa.

Roditeljstvo će rešiti sve probleme

Ovaj savet ljudi često daju kada u nečijem braku krene loše razdoblje, međutim, ovo je jedan od saveta koje nikako ne smete da poslušate! Ako vaš suprug i vi prolazite kroz loše razdoblje, mnogo se svađate i udaljavate se, dete će možda rešiti vaše probleme na kratak period, ali kada vas novina i uzbuđenje oko prinove prođe, isplivaće problemi koji su vas mučili pre deteta. Takođe, doći će novi problemi, jer roditeljstvo ume da bude stresno. Tako da, pre nego što odlučite da osnujete porodicu, prvo rešite svoj odnos.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare