Metoda koja sprečava raspad braka doživela "bum" na mrežama: Šta znači formula "2-2-2"?

Loša ljubavna veza ili brak može biti jedan od najvećih stresova. Šta ako bi vam jedna jednostavna "formula" mogla pomoći da poboljšate vaš odnos sa partnerom ili supružnikom?

Nedelja, 05.03.2023.

15:02

Izvor: klix.ba/I.S.

Metoda koja sprečava raspad braka doživela
Foto: Jacob Lund/Shutterstock

Podeli:

Naime, "2-2-2 formula" znači sledeće: sa voljenom osobom bi trebalo da idete na ljubavne sastanke svake druge nedelje, da otputujete na romantični vikend na dva meseca i da otputujete na sedmodnevno putovanje na svake dve godine. Ovo pravilo je postalo popularno na društvenim mrežama i mnogi tvrde da im je spasilo odnos sa partnerom.

Verovali ili ne, muškarci žude za ovakvim seksom, ali se stide da priznaju

"Mislim da je ovo odlično. Osim poštovanja, da biste imali zaista sjajan brak morate često da provodite vreme zajedno. To, nažalost, veliki broj ljudi zaboravlja", rekla je psihološkinja i bračna savetnica Kimberli Heršensen za Fox News.

Intimnost se izgubila i ostali znakovi koji ukazuju da je brak u krizi

Dodala je da je imala priliku da radi sa parovima koji su bili pred razvodom kada su odlučili da isprovaju "2-2-2 formulu". Situacija se znatno poboljšala, pa su odustali od razvoda.

Ova magična reč rešava pola problema u vezama

"Parovi su mnogo bolje komunicirali i detaljnije saznali šta se dešava u pojedinačnim životima", navela je.

Univerzitet u Džorždiji je pre nekoliko godina sprovelo istraživanje, koje je pokazalo da je reč "hvala" upućena partneru preduslov za srećan brak. U istraživanju je učestvovalo 468 osoba koje su u braku, prilikom čega su odgovarali na pitanja o finansijama, komunikaciji i zahvalnosti prema svom partneru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.