Evo kako da doživite nezaboravni orgazam: Jednu vežbu ponavljajte 30 puta dnevno

Dr Paraskevi Dimitriadi, specijalista kozmetičke ginekologije i članica Evropskog društva za estetsku ginekologiju, kaže kako je ova praksa prilično jednostavna. Podelila je nekoliko saveta...

Ponedeljak, 06.03.2023.

15:17

Izvor: 24sata.hr/Tina Kos

Evo kako da doživite nezaboravni orgazam: Jednu vežbu ponavljajte 30 puta dnevno
Foto: ssuaphotos/Shutterstock

Podeli:

Radi se o Kegelovim vežbama koje pomažu poboljšavanju protoka krvi kroz mišiće karlice i povećava njihovu osetljivost, a samim tim omogućiće više zadovoljstva tokom seksualnih odnosa, kaže Pipa Marfi, stručnjak za seks i odnose iz Velike Britanije.

Žene otkrile koja je idealna veličina muškog "ponosa", jedna stvar je ipak bitnija od dužine

Dodaje da sve više ljudi praktikuje ove vežbe jer, ne samo da su dobre za veće seksualno zadovoljstvo, već pomažu u održavanju urinarne kontinencije, odnosno "drže stvari pod kontrolom".

Metoda koja sprečava raspad braka doživela "bum" na mrežama: Šta znači formula "2-2-2"?

"Iako mnogi tako misle, ove vežbe nisu namenjene samo za žene. I muškarci imaju dno karlice, zar ne? Svakodnevno izvođenje Kegelovih vežbi će kod žena poboljšati vaginalno podmazivanje i opšte seksualno uzbuđenje, dok će muškarcima učiniti erekciju čvršćom zbog boljeg dotoka krvi u prepone. Takođe, kod oba pola će olakšati postizanje orgazma", pojasnila je ona.

Evo kako su nastale i kako se izvode

Osmislio ih je ginekolog dr Arnold Kegel za brži oporavak mišića nakon porođaja, kao i lečenju inkontinencije.

"Izvode se tako da zamislite kako stežete vaginu oko tampona ili zaustavljate mokrenje, a to pomaže da locira ciljane mišiće karlice. Stručnjaci sa Harvarda savetuju kako je važno ne zadržavati dah tokom cele rutine, a poželjno je ponoviti ovu vežbu 30 do 40 puta tokom dana, u više navrata. I ne zaboravite da ispraznite bešiku pre vežbanja", pojasnila je Pipa.

Radi se o mišiću "musculus pubococcygeus" kog nazivaju i "ljubavnim mišićem", a oblikom podseća na bananu. Nalazi se u prostoru od stidne kosti do sakruma (centralnog dela karlice). Kontrakcijom tog mišića zaustavljamo mlaz kod mokrenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare