Evo koja seks poza je najbolja na osnovu veličine penisa

Iako brojna istraživanja pokazuju kako veličina muškog "alata" nije presudna za uživanje u seksu, opterećivanje istom svakako može da naruši samopouzdanje, pa samim tim i izvođenje.

Utorak, 25.04.2023.

13:45

Izvor: 24sata.hr/Bruno Serdar/Daily Star

Evo koja seks poza je najbolja na osnovu veličine penisa
Foto: 4 PM production/shutterstock

Podeli:

Lepota seksa je što je u njemu moguće uživati na različite načine, odnosno kroz različite poze koje daju drugačiju vrstu stimulansa i kontrolu jednom ili drugom partneru.

Samim tim, prilagođavanje poze veličini penisa može da učini mnogo za povećanje zadovoljstva. Prosečna dužina penisa u erekciji je oko 13,12 cm, dok je prosek dužine u opuštenom stanju 9,16 cm.

Za "manje" i one koji se tako osećaju


Ako smatrate da ste manji od proseka i to može da pokvari doživljaj, stoga nemojte paničiti. Svakako je najbolja poza "doggy style", koja omogućava dublju penetraciju. Partnerka će u njoj osetiti svaki milimetar svog partnera, a bonus je što njemu ostaju slobodne ruke da dodiruje partnerku. Jednako tako, ova poza je često bolna za žene ako je reč o muškarcu s penisom znatno većim od proseka.

Za "obdarene"


Nešto što zvuči idealno, uopšte ne mora da bude tako idealno ako partnerka pri seksu oseća bol i nelagodu, a to se lako događa budući da se prosečna vagina u stanju uzbuđenosti može rastegnuti do nekih 16 cm. Ako je vaš penis duži od toga, tada je najbolji odabir "ona gore" ili "obrnuta kaubojka", u kojoj partnerka u potpunosti kontroliše dubinu penetracije.

Za prosečne

Iako slobodno mogu da se igraju sa svim pozama, savetuje im se ona sedeća u kojoj je ona na njemu, s nogama oko njega, a on je pridržava za zadnjicu.

Za one "deblje"


Vagina se nešto lakše prilagođava dužini nego širini, pa nije loše da koristite lubrikant koji će olakšati penetraciju. Dobra je poza "misionarska" s tim da partnerka ima šire razmaknute noge, jer u suprotnom trenje može da iziritira grlić materice.

Za one "tanje"


Dužina ponekad nije problem, jer ima i onih koji se opterećuju obimom svog penisa. Za veći osećaj ispunjenja, najbolje su poze u kojima su partnerki noge približene - poput seksa s boka, odnosno tzv. poze "kašike". Dobar izbor je i ona na stomaku, a on penetrira odnazad tako da su partnerki noge skupljene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.