Britanski matematičari tvrde da su pronašli "formulu" muškog orgazma: Sve se svodi na jedno...

Analizirali su psihološke i biološke aspekte muškog vrhunca.

Nedelja, 30.04.2023.

14:09

Izvor: Veèernji.hr

Britanski matematičari tvrde da su pronašli
Foto: Aloha Hawaii/Shutterstock

Podeli:

Nedavno su matematičari iz Velike Britanije, na engleskom Univerzitetu "Saseks" analizirali psihološke i biološke aspekte muškog orgazma, kako bi došli do "formule" onoga što ga uzrokuje.

Ovaj trik pomaže kod postizanja orgazma – dovoljan je samo jedan pritisak

"Na osnovu utvrđenih podataka, kao i prethodno objavljenog rada o modelovanju bioloških fenomena, razvili smo prvi uspešan matematički model seksualne performanse", rekao je za "NY Post" koautor studije dr Konstantin Blajs.

Istraživanje je navodno inspirisano korišćenjem matematike za analizu uspešnosti u sportu, a istraživači su se za projekat koristili poznatim podacima o psihološkom i fiziološkom uzbuđenju. U ranijim studijama na tu temu koje su korišćene u sadašnjoj analizi, učesnici koji su pristajali da vode ljubav dok ih je "posmatrala" posebna vrsta MRI skenera.

Flert na poslu: Veza vredna rizika ili nepromišljena odluka?

"U prošlosti su istraživači pokušavali na napišu model koji bi opisao fiziološki put do muškog vrhunca, ali bez uspeha", rekao je Blajs.

"Naši rezultati pokrivaju fiziološke i psihološke aspekte potrebne za njegovo postizanje i matematički dokazuju postojeće studije o psihologiji seksa".

Napravili su dve jednačine, jednu koja se odnosi na mentalne i drugu koja se odnosi na fizičke aspekte muške intimnosti.

Evo koja seks poza je najbolja na osnovu veličine penisa

"Naša otkrića bacaju svetlo na društvenu tabu temu i verujemo da bi mogla da imaju korisnu primenu u kliničkom lečenju seksualne disfunkcije, kao i u pružanju formule široj javnosti, za poboljšanje seksualnog života", rekla je koautorka dr Julija Kiričko.

"Ključno otkriće je da previše psihološkog uzbuđenja u ranoj fazi procesa može da spreči mogućnost postizanja vrhunca", dodao je Blajs.

"Jednostavno rečeno, otkriće možemo da sažmemo u poruku: - Nemojte previše da razmišljate".

Sledeće na čemu će raditi, rekli su, je studija o ženskom orgazmu, ali slažu se da bi to moglo da potraje jer je taj orgazam složeniji od muškog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.