Misionarska poza ima 16 varijanti, da li ste ih sve isprobali? "Pucaj", "Raketiranje"...

To je poza koju ćete odabrati jednostavno zato što je to prva koja vam padne na pamet kad vas nije briga kako to radite, samo to trebate učiniti sada. Ako vam je to najdraža poza, to obično znači da ste bliski

Utorak, 19.09.2023.

12:28

Izvor: Men's Health

Misionarska poza ima 16 varijanti, da li ste ih sve isprobali?
Foto: Galina Tcivina/Shutterstock

Podeli:

Za misionarsku pozu mnogi misle da je najdosadnija na svetu i može značiti da ste oboje lenji u spavaćoj sobi jer zahteva jako malo mašte, ali moguće je prilagoditi i "doraditi".

1. Klasična
U klasičnoj verziji žena je na leđima, noge su joj raširene, a muškarac je iznad nje. Tu pozu nije potrebno puno opisivati jer svi znaju za nju.

2. S vibracijskim prstenom
Jedina razlika između ove poze i klasične je u vibracijskom prstenu koji muškarac stavi na penis i tako dodatno stimuliše ženino intimno područje, a i sebi osigurava bolju erekciju i jači orgazam.

3. Planinar
U ovoj pozi muškarac se oslanja na ruke koje su ispružene tako da je licem dalje od žene, a penetracija je dublja. Za ovu pozu treba imati snažne ruke i ramena.

4. Široki ugao
Ženi su noge skroz ispružene u vazduh, više pomerene prema glavi i jako raširene. Muškarac je u pozi – planinar. Ova poza je savršena za parove koji osim vrlo duboke vaginalne penetracije, vole i analni seks.

5. Klešta
Položaj je sličan širokom uglu, ali ovaj put je muškarac široko na kolenima dok ženu drži za noge i širi ih po potrebi. Ovo je zapravo tantrički seksualni položaj koji omogućuje sjajan kontakt očima, duboku vaginalnu penetraciju i analni seks.

6. Savršena za auto
Spustite zadnja sedišta automobila i krenite. Žena se nogama podupire na unutrašnjost vozila dok muškarac penetrira kao kod klasične misionarske poze.

7. Na nogama
Žena leži na stolu ili komodi zadnjicom skroz do ivice dok muškarac stoji ispred nje. Jedna ženina noga je na njegovom ramenu, a mogu biti i obe, po želji. Ova poza je odlična tokom vrućih dana jer nema puno dodirivanja telom. Osim toga, odlična je za stimulaciju klitorisa malim vibratorom.

8. Obuhvati me 1.
Slično je klasičnoj misionarskoj pozi, ali ženi je jedna noga obavijena visoko muškarcu na leđima. Ova poza omogućuje dublje prodiranje.

9. Obuhvati me 2.
Slično kao prethodna poza, ali kod ove su obe ženine noge visoko obavijene muškarcu oko leđa. Želite li dodatni užitak, žena neka svakako stavi jastuk pod zadnjicu.

10. U vazduhu
Za ovu pozu morate imati ljuljašku pričvršćenu za plafon. Žena je na leđima u njoj raširenih nogu, a muškarac stoji i rukama pomera ljuljašku napred nazad. Ova poza je odlična želite li iskušati nešto novo i zabavno.

Foto: Aloha Hawaii/Shutterstock

11. Pucaj
Muškarac stoji i partnerku drži za gležnjeve tokom prodiranja. Žena leži s jednom rukom ispod glave. Kod ove poze muškarac praktički drži njin donji deo tela u vazduhu i tako penetrira. Ovo je još jedan dobar položaj za duboko prodiranje.

12. Pereca
Ova seks poza je idealna za sve koji žele maksimalnu penetraciju i mogućnost istraživanja partnera istovremeno. Žena leži na boku, a muškarac kleči na kolenima. Jedna njena noga je između njegovih, a druga omotana oko partnera u visini njegovog struka. Poza je odlična jer on u svakom trenutku može rukama do njenog klitorisa ili do zadnjice, za dodatnu stimulaciju.

13. Učitavanje
To je poput klasične misionarske poze samo što su ženi noge spojene pa muškarac prodre u nju i nastavi se migoljiti bokovima čime joj snažno stimuliše klitoris.

14. CAT poza
Glavna razlika između CAT poze (tehnike koitalnog poravnanja) i klasične misionarske poze je ta što se CAT položaj uglavnom fokusira na klitoris, a penis je usmeren prema dolje umesto prema gore. Muškarac se koncentriše se na stimulaciju klitorisa dok prodire u vaginu.

15. Raketiranje
Slično je klasičnom misionarskom položaju ali ženi su noge skupljene, a stopalima je naslonjena na partnerove grudi. Ovaj položaj omogućava ženi kontrolu nad dubinom prodiranja jer se nogama odguruje od muškarca

16. Noge na ramenima
Žena leži na leđima, muškarac je iznad nje, a njene obe noge su na njegovim ramenima. Ova poza omogućuje super duboko prodiranje i stimulaciju G-tačke

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.