Važno je da znate: Evo kako bi najidealnija predigra trebalo da izgleda

Muškarci vole brze stvari. Oni vole seks u bioskopu, u liftu, avionu ili na klaviru. I dok vaš muškarac ponekad daje utisak da je brzi seks sve što je potrebno, zaista nije uvek tako.

Subota, 30.09.2023.

13:05

Izvor: Ženski magazin

Važno je da znate: Evo kako bi najidealnija predigra trebalo da izgleda
Foto: mikeforemniakowski/Shutterstock

Podeli:

Ukoliko vaš muškarac smatra da je predigra nepotrebna, pokušajte da ga uverite u suprotno. Pokušajte da razgovarate sa njim. Ovo često ponavljaju seksolozi. Većina problema može da se reši kroz iskrenu diskusiju, drugi problemi kroz obuku. Osim što je ženama potrebno više vremena da budu spremne za seks, predigra je takođe trenutak u kome gradimo jaču vezu sa svojim partnerom i upoznajemo naše potrebe.

Ali, najviše od svega predigra je "umetnost zavođenja". Većina seksualnih problemi koji utiču na parove dolazi zato što su ljudi zaboravili kako da zavode i dobrovoljno se predaju predigri. Neki su samo vođeni jednim ciljem - zadovoljstvom. Dakle, ako planirate duži boravak u krevetu, isključite telefone i samo se opustite. Prema rečima stručnjaka, ne postoji takva stvar kao što je preduga igra.

Budite kreativni. Ne zaboravite da ispitujete granice raznih čula. Da zagrejete atmosferu, možete koristiti neke svoje trikove. Kada želite dugu i senzualnu zabavu, koristite jače parfeme. Počnite poljupcem hvatajući ga za kosu… Verujte, nećete morati dalje da objašnjavate. Možete koristiti eterična ulja i mirisne sveće. Sve što će vas staviti u pravo raspoloženju je dobro. Takođe, veoma bitnu ulogu igraju detalji. Kada ste zajedno mesec dana, ne obraćate pažnju na detalje, na seksi donje rublje i intimnu muziku. Još uvek ste nezasiti i posedujete hormona tinejdžera. Zatim spisak stvari koje još niste probali, postaje kraći. Ponoviljanje večno istog obrasca - ljubljenje, dodirivanje, seks - je dosadno. Posle nekog vremena, vaše telo više ne tretira ovo kao zadovoljstvo, jer je naviklo na određeni redosled dodira.

Vreme je, dakle za promene. Ukoliko ne znate da objasnite svom partneru šta tačno želite, možda je poređenje sa računarima pravi odgovor: "Dušo, nisi pritisnuo pravu kombinaciju tastera, moraš da pokušaš na drugi način. Kreni ovako...". Ponekad morate bukvalno da vodite ruku partnera i pokažite mu šta i kako da miluje. Svakako će se sećati ove lekcije dugo vremena. I definitivno ga treba nagraditi ako uradi nešto dobro. Iako nikada ne priznaju, komplimenti u krevetu zaista znače muškarcima.

Kada znate šta želite, kako i gde želite dodire, uvek će biti nešto što niste probali. Za neke žene to su stopala. Neke žene priznaju da nikada neće zaboraviti dan, kada je njihov partner počeo sa masažom stopala, a zatim počeo da ih ljubi. Većina žena ne zna da stopala mogu biti najveća erogena zona! Možda ne znate, ali isprobajte. Ukoliko vaš partner čuje: “Ne prekidaj! Nastavi!" znaće da je na pravom putu.

Drugo mesto - uši! Sve što treba da počnete je da prstima milujete i ispitate da li su ušne školjke erogena zona vašeg partnera. Zatim vrat - da, niko nije imun na nežne poljupce po vratu. Kada ste u krevetu ne zaboravite na leđa. Pokušajte da prilično oštre nokte zabodete na spoljnom delu leđa - biće savijeni kao kod mačke. Nemojte se plašiti da upotrebite silu. Muškarci mogu duže da izdrže bol, a hrabrost i dominacija još više će uzbuditi vašeg ljubavnika. Možete ga ogrebati, povući za kosu, grickati. Dokle god vam odgovara, zašto da ne?

Zapamtite, predigra ne bi trebalo da se ograniči na spavaću sobu. Ako se plašite pokazivanje naklonosti u javnosti, pokušajte da zagreje atmosferu na primer u restoranu, krišom dodirujući vašeg muškarca ispod stola, ili u klubu, predstavljajući svoj "prljavi ples" u mraku.

Pokušajte da svakom danu date malo erotskog karaktera. Zajedničko kuvanje je savršen primer. Izaberite sastojke koji su poznati kao prirodni afrodizijaci: morski plodovi, čokolada, ruzmarin, kafa, jagode… Nećete ništa izgubiti - ili ćete podići libido ili napraviti svoje spektakularno jelo? Ili se zabavljajte igrom toplo-hladno. Imajte pri ruci šolju toplog čaja. Uzmite gutljaj, a zatim ga poljubite toplim usnama. Onda ponovite isto, ali sa ledenim kockicama u ustima. U njegovim očima, vi ste apsolutna kraljica seksa.

Ako je vaš partner alergičan na neku vrstu hrane, zaboravite na te namirnice. Ne postoji ništa gore nego svrab i osip po celom telu tokom seksi scene usred kreveta. I još jedna stvar - ako nešto krene naopako, lagano pokažite pravi put, ali, nemojte mu nikada otvoreno reći: "Ti to radiš loše." Morate da razgovarate o problemima, ali ne i kada je nag i potpuno bespomoćan. Koristite drugačiji, bezbedniji put.

U filmu "The Holiday" Džud Lou pita Kameron Dijaz: "Šta misliš o predigri?" A ona odgovara u šali: "Precenjeno. Potpuno precenjeno". Da li ste sigurni?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.