40 godina kasnije – nema lepše i seksepilnije haljine od one koju je nosila Mišel Fajfer FOTO

Svilena, senzualna, zavodljiva — haljina koju je nosila Mišel Fajfer i danas važi za jednu od najlepših.

Sreda, 29.11.2023.

17:57

Izvor: Glossy

40 godina kasnije – nema lepše i seksepilnije haljine od one koju je nosila Mišel Fajfer FOTO
Foto: Profimedia

Podeli:

Ako ste gledali film "Lice s ožiljkom" sa čuvenim Alom Paćinom u ulozi Tonija Montane, sigurno vam je i pažnju privukla prelepa Mišel Fajfer u ulozi Elvire Henkok. Ona privlači pažnju filmskih gangstera, a najviše pažnju Tonija Montane, koji nije ostao imun na njenu lepotu i šarm.

Kada je odglumila ulogu Elvire, Mišel je imala svega 25 godina, a i 40 godina kasnije, dakle, od 1983. godine do danas, pamti se njena legendarna filmska haljina za zavodnice.

Plava, svilena haljina koja je opčinila i Montanu i sve gledaoce ovog filma brzo je postala kultna, mada možda ne bi bila to što jeste da je nije ponela upravo Mišel Fajfer.

Ženstvena i glamurozna kreacija s dubokim dekolteom ukrašenim lažnim dijamantima, efektna otvorena leđa i prorez do bedara nikoga nisu ostavili ravnodušnim, a za nju je bila zadužena Patriša Noris, koja je birala svaki detalj tako da odgovara Elvirinom karakteru.

Haljina je bila inspirisana holivudskim glamurom tridesetih godina, odnosno stillom Džin Harlou, a minimalizam haljine zapravo je doprineo pojačanom seksepilu, jer je svaki detalj bio tako pažljivo biran.

Druga haljina možda ne bi ni istakla Elvirin šarm kao ovako jednostavna, a zavodljiva kreacija. Zanimljivo je da minimalizam te haljine stoji u kontrastu sa jarkim odevnim kombinacijama Tonija Montane. Ipak, ostala je nezaboravna.

Toliko je efektna da je danas rekreiraju i brojne slavne dame u svojim verzijama, od Rijane do Bele Hadid!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare