Uređenje doma

Najbolji saveti za sušenje veša kad su napolju niske temperature

Pranje i sušenje veša je posao koji mora da se obavi, a zimi to malo duže traje, s obzirom na hladnoću.

Petak, 11.11.2022.

11:14

Izvor: superžena/prva.rs

Najbolji saveti za sušenje veša kad su napolju niske temperature
Foto: New Africa/Shutterstock

Podeli:

Kako bi ubrzali ceo proces, mnogi uključuju grejanje i grejalice, a to za posledicu ima veći račun za struju.

Zato svi pokušavaju da pronađu načine koji će ubrzati sušenje odeće, a koji neće uticati na stanje u novčaniku.

Ukoliko ne koristite sušilicu ili radijator, peškirima je, u zatvorenom prostoru, potrebno i do 24 sata da se osuše.

U jednoj od grupa za razmenjivanje saveta o čiščenju i održavanju doma, na Fejsbuku, jedna žena je upitala kako da osuši odeću i peškire kada ne mogu da se osuše napolju. Ova objava je dobila više od 600 odgovora od ljubitelja od obožavalaca čišćenja koji su podelili svoje najbolje savete.

Dodatna centrifuga

Neki savetuju stavljanje na dodatnu centrifugu kako bi se smanjila količina vode koja ostaje u odeći, dok je neko napisao: "Odradite dodatnu centrifugu. Onu odeću koja može na vešalice okačite na vešalice i stavite je na otvoreni prozor. Ostatak stavite pod klima-uređaj. Peškire obično stavljam preko vrata", napisao je neko.

Druga osoba je komentarisala: -"Odradim tri centrifuge sa svakim punjenjem. Imam kuću na tri sprata, pa stavljam odeću da se suši svuda. Sve je suvo do sledećeg jutra. Peškiri za kupanje suše se preko ograda i stavljaju u sušilicu na 10 minuta.

Treći je predložio: "Dodatna centrifuga, zatim kačenje na vešalice poređane iznad okvira vrata, kao i na šipki zavese za tuš".

"Peškire obično dodatno centrifugiram čak i po dva puta pre nego što ih okačim. Što više prostora u bubnju mašine, to bolje".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare