Uređenje doma

Četiri saveta za održavanje belih patika: Posle svakog čišćenja izgledaće kao da ste ih tek kupili

Bele patike su mnogima omiljena obuća – idu uz sve kombinacije i boje, a udobne su i nikada ne izlaze iz mode. Međutim, jedina im je mana što se lako prljaju i što se moraju čistiti češće nego ostala obuća.

Četvrtak, 23.03.2023.

17:35

Izvor: Novosti

Četiri saveta za održavanje belih patika: Posle svakog čišćenja izgledaće kao da ste ih tek kupili
Foto: litts/Shutterstock

Podeli:

Da bi vam uvek izgledale kao nove i kako im se materijal ne bi oštetio, pridržavajte se sledećih saveta.

1. Nikada ih ne ubacujte u veš-mašinu

Bele patike nikako ne perite ni u veš-mašini. Isto pravilo važi i za mašinu za sušenje. Kako se ne bi odlepile ili materijal oštetio, nikako ih ne perite na ovaj način.

2. Koristite prirodna sredstva za čišćenje

Sirće je odlično sredstvo za uklanjanje fleka na belim patikama. Krpu umočite u sirće, a potom blago protrljajte patike. Pored toga, kombinacija vode, sirćeta i sode bikarbone veoma je efikasna. Kada napravite smesu od ova tri sastojka, očistite patike pomoću četkice za zube.

3. Beli lak

Ukoliko ste primetili ogrebotine ili oštećenja na njima, možete se poslužiti belim lakom koji će smanjiti njihovu vidljivost.

4. Šampon


Šampon je odlično sredstvo za uklanjanje masnih mrlja. Sve što je potrebno jeste da na ta mesta stavite malo šampona i trljate. Masne fleke biće uklonjene, a rezultati će vas oduševiti

Pored ova četiri saveta, jako je bitno da bele patike ne ostavljate direktno na suncu i da ne koristite jake izbeljivače na gumenom đonu jer ga na taj način lako možete oštetiti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare