Uređenje doma

Rešite se belih mrlja od praška: Samo stavite jedan sastojak u veš mašinu

Trik zlata vredan.

Sreda, 13.09.2023.

14:12

Izvor: Novosti

Rešite se belih mrlja od praška: Samo stavite jedan sastojak u veš mašinu
Foto: Pixel-Shot/Shutterstock

Podeli:

Redovno čišćenje veš mašine je veoma važno ne samo da bi vaša mašina imala duži vek trajanja, već i da bi vaša odeća bila zaista čista nakon što je operete u mašini.
Prljavština koja se nakuplja u mašini za pranje veša može negativno da utiče na kvalitet pranja i zbog toga veš vrlo često ne miriše sveže ili se na tkanini pojavljuju bele fleke.

Čišćenje započnite od pranja fioke u koju se sipa prašak za veš. Izvadite je iz mašine, veoma je lako i svaka mašina ima mehanizam koji omogućava da se izvadi, a zatim je dobro operite sa svih strana, jer se ovde nakuplja prašina, ostaci praška i omekšivača koji opet kasnije prave fleke.

Nakon ovoga očistite donji filter na mašini koji se nalazi u donjem delu mašine, postoje mala vratanca koja se otvaraju.

Zatim sa alkoholom dezinfikujte vrata sa unutrašnje strane. Nakon ovoga uključite praznu mašinu na pranje od 90 stepeni. U fioku stavite soda bikarbonu i sok od limuna ili sirće.

Učinak će vas oduševiti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare