Uređenje doma

Trik koji će vas oduševiti: Otpušite sudoperu pomoću dva sastojka iz kuhinje

Jednostavan i efikasan trik koji će vam pomoći sa zapušenim cevima.

Sreda, 13.09.2023.

14:49

Izvor: Novosti

Trik koji će vas oduševiti: Otpušite sudoperu pomoću dva sastojka iz kuhinje
Foto: Jakob Schlegel/Shutterstock

Podeli:

Ako imate problema sa odvodom u kuhinji ili kupatilu, koji se često zapuši ili voda ne otiče dovoljno brzo, ne morate odmah u pomoć da zovete vodoinstalatera niti da kupujete skupe preparate.

Postoje jednostavni i efektni "uradi sam" trikovi, za koje su vam dovoljne stvari koje gotovo sigurno već imate u kuhinji. Dakle, pripremite sodu bikarbonu i alkoholno (belo) sirće, pa najpre u odvod stavite nekoliko kašika sode bikarbone, a porom sipajte sirće.

Reakciju ćete momentalno videti, a brojni lajfstajl blogeri tvrde da zaista pomaže.

Ukoliko iz nekog razloga ne želite da isprobate ovaj trik, ili trenutno u kući nemate oba sastojka, možete pokušati i da otpušite odvod pomoću žičanog ofingera.

Staru vešalicu od tanke žice rasformirajte tako da dobijete ravnu žicu, a potom kraj iste savijte tako da napravite malu udicu. Ugurajte taj kraj u odvod i počnite da "pecate", kako biste izvukli ostatke hrane ili prljavštinu koja je i uzrok začepljenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare