Uređenje doma

Biljka koja će svaki dom učiniti lepšim, a uopšte nije zahtevna

Odlična je i za početnike, i gde god da joj nađete mesto u vašem domu, ukrasiće ga. Njena zelena boja dodaće i malo svežine i elegancije, pa ukoliko se još uvek premišljate koji cvet da uzmete, ova biljka je pravi izbor.

Petak, 29.09.2023.

14:53

Izvor: zadovoljna.hr

Biljka koja će svaki dom učiniti lepšim, a uopšte nije zahtevna
Foto: taranova oxana/Shutterstock

Podeli:

U pitanju je zamija, čiji je pun naziv zamioculcas zamiifolia. To je sukulentna biljka poreklom iz Afrike i bez imalo sumnje ulepšava svaki prostor u kojem se za nju nađe mesta.

Feng šui kaže i da je biljka koja u dom donosi sreću i novac, a kada se tome doda činjenica da je briga o njoj zaista laka, ne čudi činjenica da je sve češće viđamo u domovima.

Ako i vi planirate da udomite jednu zamiju, osigurajte joj mesto na kojem neće biti na direktnom suncu. Potrebno je da je zalivate jednom mesečno i s vodom nikako nemojte preterivati, jer će posledica biti truljenje biljke i žuti listovi.

Zamiju ćete voleti i ako živite u malo kvadrata, jer jako sporo raste, pa vam neće preko noći okupirati dom.

Zamija je prava zelena lepotica koja svaki dom čini lepšim, a od vas traži samo malo pažnje i oprostiće vam čak i kada je slučajno zanemarite.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare