Uređenje doma

Uklonite buđ sa zidova i plafona: Napravite rastvor od samo 4 sastojka

Ova pojava nije samo ružna, već ozbiljno može da naruši zdravlje.

Sreda, 15.11.2023.

15:02

Izvor: Glossy

Uklonite buđ sa zidova i plafona: Napravite rastvor od samo 4 sastojka
Foto: Andrey_Popov/Shutterstock

Podeli:

Pojava buđi u kući ili stanu čest je problem, kojeg je teško rešiti se. Osim što ruži izgleda vašeg doma, ova buđ može da ugroži i zdravlje ljudi koji tu žive, naročito ako su osetljivi na alergene.

Buđ se često javlja kao posledica neadekvatna cirkulacija vazduha i visoka vlažnost.

Spore buđi putuju kroz vazduh i mogu da izazovu curenje iz nosa, upale sinusa, utrnulost nogu i šaka, otkazivanje bubrega i mnoga druga oboljenja, pa je potrebno što pre i što efikasnije je se rešiti.

Sredstva za uklanjanje buđi nisu nimalo jeftina, a usluge majstora su još skuplje. Pre nego što se odlučite da potražite pomoć profesionalaca, možda možete sami pokušati da je uklonite. Ako vam to ne pođe za rukom, možda je ipak došlo vreme da se obije i adekvatno sanira, nakon čega se buđ više neće vraćati.

Efikasni načini borbe protiv buđi

Ako se buđ tek pojavila, dovoljno je posegnuti za alkoholom. Njime naprskamo mrlje. Međutim, kod stare buđi treba posegnuti za domaćom mešavinom.

Potrebno vam je:

  • 2 kašike vodonik peroksida
  • 700 ml vode
  • 2 kašike soli
  • 2 kašike sode bikarbone

Priprema:

Sve pomešajte u bočici sa raspršivačem i poprskajte mrlje. Zatim ih istrljajte četkicom za zube sa mekim dlakama. Videćete da će sva buđ brzo nestati. Potom dobro osušite suvom krpom i ako imate namažite sredstvo protiv buđi. Tako ćete biti sigurni da se ona više neće vratiti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare