Praktični saveti

Mnogi prave istu grešku kad kuvaju kukuruz: Uz nekoliko trikova skratićete vreme pripreme

Kuvani kukuruz je u ovo doba godine mnogima omiljena "grickalica", a sada je najbolje vreme za njega jer je mlad i najslađi. Ipak, kako bi u potpunosti mogli da uživamo u njemu potrebno je pravilno ga skuvati.

Subota, 30.07.2022.

14:41

Izvor: Stvar Ukusa

Mnogi prave istu grešku kad kuvaju kukuruz: Uz nekoliko trikova skratićete vreme pripreme
Foto: Africa StudioOlivier Hoslet

Podeli:

Mladi kukuruz se kuva veoma brzo za najviše 20 minuta, ali je važno ringlu uključite na najjače. Ono u čemu mnogi greše je to da prilikom kuvanja u vodu dodaju so, a od nje zrna postanu tvrđa, te se time produžava vreme termičke obrade. Kukuruz posolite kada bude gotov.

Kada ga pripremate za kuvanje nemojte da ogulite sve listove, ostavite barem dva da ga pokrivaju. Preostalo lišće poređajte na dno šerpe, stavite kukuruz, pa ga odozgo "ušuškajte" sa preostalim lišćem.

Na taj način stvarate "izolaciju" i klipovi će brže biti skuvani, a dobiće i poseban ukus. Kada je kuvan, ostavite ga u vodi, nemojte ga vaditi jer će inače osušiti na vazduhu.

Sveži šećerac možete i zamrznuti pa kuvati tokom zime. Postupak je isti kao i kod kuvanja svežeg.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare