Lepota žene

Najčešće greške koje pravimo prilikom nanošenja korektora

"Korektor služi za ciljano prikrivanje nedostataka", kaže šminkerka Melisa Murdik.

Nedelja, 20.11.2022.

10:01

Izvor: Insider

Najčešće greške koje pravimo prilikom nanošenja korektora
Foto: djile/shutterstock

Podeli:

Ova šminkerka koja radi sa Selenom Gomez i Kim Petras podelila je još korisnih saveta.

"Korektor se može koristiti na različite načine, pa najprije potrenmo je da odredite šta želite od njega. Dakle, ako želite da prikrijete akne, nanesite ga direktno. Ili, ako želite da posvetliti podočnjake, natapkajte ga ispod očiju. Nijansa korektora zavisi o tome šta želite sa njim da raditi. Mnogi greše jer upotrebljavaju nijanse koje su presvetle kako bi postigli oba rezultata", pojasnila je.

Takođe, Melisa tvrdi da za prikrivanje podočnjaka treba koristiti malo svetliji korektor koji će ih posvetliti i tako prikriti.

Istakla je da je izbor prave nijanse veoma važan i kada ste izabrali pravu boju i nijansu, pobrinite se da ga nanesete na pravo mesto, pravom tehnikom.

"Postalo je popularno da ljudi nanose korektor pre pudera ili bilo koje druge šminke, ali to je greška. Ja najprije nanesem puder, jer želim da vidim šta će sve prekriti i koliko ga je kasnije potrebno naneti i gde", pojasnila je.

Umesto sunđera, ova šminkerka preporučuje da koristite četkice koje "odgovaraju veličini onoga što želite da prekrijete". Dodala je ne treba preterivati ni u količini korektora i u tom segmentu potrebno je da budemo umerene.

"Kontrola količine korektora koju koristite je po mom mišljenju jako važna", dodala je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare