Lepota žene

Nijanse karmina koje vas čine starijom: Evo koje ruževe bi trebalo da izbegavate

Šminka je naš alat da sakrijemo naše nesavršenosti. Međutim, nekada ona ume da istakne ono što želimo da prikrijemo. Ovo je nijansa karmina koja vas čini starijom i koju treba da izbegavate.

Subota, 23.09.2023.

13:48

Izvor: Novosti/ Lepota i Zdravlje

Nijanse karmina koje vas čine starijom: Evo koje ruževe bi trebalo da izbegavate
Foto: LightField Studios/Shutterstock

Podeli:

Nude ruževi nisu za sve

Šminkerka Ali Andreea napravila je istraživanje kojim je preispitivala nijanse karmina koje im pristaju. Tokom ovog istraživanja, uočila je da starije žene retko nose nude ruževe bez upotrebe olovke za usne. Naime, neutralne nijanse bi trebalo da budu impresivne, a olovka pomaže da se dobije struktura kupidnog luka i ističe usne. Međutim, kada pređete određenu starosnu granicu ove nijanse izgledaju dosadno i dodaju nepotrebne godine.

Šljokice takođe nisu poželjne

Nude ruževi nisu jedini koji se nalaze na spisku karmina koji će vas učiniti starijom. Suptilne šljokice možda neće učiniti vaše lice beživotnim, ali će svakako skrenuti pažnju na bore na vašem licu. Upravo zbog toga bi bilo najbolje da ovakve karmine ostavite po strani.

Hladne nijanse ruževa

Hladne nijanse će učiniti da vaše usne budu preterano teskturisane i učiniće vašu kožu vizelno starijom nego što zaista jeste. Zbog toga je bolje da birate ljubičaste ili nijanse breskve.

Kako odabrati karmin?

Da biste odabrali pravi karmin za vas, najbolje je da se držite osnovnog pravila: birajte nijanse koje su za jedan nivo tamnije od prirodnog pigmenta vaših usana. Osim toga, preporučljivo je da prilikom nanošenja karmina nanesete svetle nijanse na usne, a potom nanesite tamniju u sredini i na kupidonov luk. Ovo će vam pomoći da napravite željenu senku i volumen na vašim usnama.

Dakle, ovih nekoliko nijansi izbegavajte ukoliko ne želite da izgledate starije nego što zaiste jeste. Birajte nijanse koje pristaju vašem tenu i neka to budu topliji tonovi kako biste bili sigurni da ste zaista odabrali karmin koji će vam savršeno pristajati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare