Bila je jedna od najlepših žena s naših prostora, a onda joj je ovo sve upropastilo

Kažu da Jugoslavija nije imala lepšu misicu od Bernarde Marovt, koja je 1983. godine na izboru za Mis sveta predstavljala bišu Jugu. Nije uspela da dođe do pobede, iako mnogi smatraju da ju je zaslužila, a za sve je kriva jedna provokativna fotografija.

Petak, 27.05.2016.

15:00

Izvor: yugopapir.com/24sata.rs

Bila je jedna od najlepših žena s naših prostora, a onda joj je ovo sve upropastilo
Thinkstock

Podeli:

Golišava slika Barnande, inače poreklom Slovenke, osvanula je u britanskom "Dejli miroru" nekoliko dana pred takmičenje, koje se te godine održavalo u Londonu. Svi koji su je ikada videli kažu da je bila ubedljivo najlepša, najelegantnija i najbolje obučena devojka te godine, ali ipak nije ponela krunu - šuškalo se da je sve "zakuvala" Džulija Morli, šefica londonskog izbora za mis, kojoj nije išlo naruku da Jugoslovenka pobedi.

No, bilo kako bilo, slike joj možda jesu skinule krunu, ali su joj donele i slavu. Na istom takmičenju je proglašena za Mis fotogeničnosti (a kad pogledate slike, jasno vam je zašto) i nastavila je sjajnu karijeru u Zagrebu i Ljubljani.

Zanimljivo je da je Bernarda ispala u prvom krugu izbora za Mis Jugoslavije te 1983. godine, pa zamalo da ni ne ode na "svetsko prvenstvo" . Međutim, upala je u poslednjem trenutku na mesto misice Kosova.

Njena karijera je nakon toga nastavila da se kreće uzlaznom putanjom. Priča se da muškarci nisu mogli a da se ne okrenu kad ona prođe ulicama, a 1990. je proglašena top-modelom Italije, 1992. top-modelom Evrope, a 2000, po izboru ženskog magazina Jana, proglašena je za najlepšu Slovenku 20. veka.

Na vrhuncu karijere je zarađivala po 3.000 dolara po reklami i poredili su je saMadonom.

Zarađeni novac je dobro uložila i, za razliku od najvećeg broja koleginica koje zablistaju na izborima, a onda jednostavno nestanu, ona i dan-danas radi kao foto-model i manekenka. Ima 53 godine i izgleda bolje nego ikada pre!

Već osam godina zaredom u Sloveniji organizuje međunarodno takmičenje Foto-model Berni models, a otvorila je i manekensku školu za mlade Bernarda Marovt. Često učestvuje u organizaciji modnih revija i događaja. Živi na relaciji Slovenija-Italija (Milano), gde ima modnu agenciju Berni model.

Izvor: yugopapir.com/24sata.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.