Uređenje doma

Kako da sačuvate muškatle tokom zime? Ako ih ovako negujete cvetaće do proleća

Muškatle ne zahtevaju mnogo pažnje, neguju se jednostavno, a krase balkone veći deo godine.

Sreda, 21.09.2022.

12:47

Izvor: Novosti

Kako da sačuvate muškatle tokom zime? Ako ih ovako negujete cvetaće do proleća
Foto: Maya Afzaal/Shutterstock

Podeli:

Ipak, sa prvim hladnim danima trebalo bi da razmislimo kako da ih negujemo dalje i sačuvamo do sledećeg proleća.

Ukoliko se unesu u zatvoren prostor, sačuvaćete ih i sledeće godine će cvetati ponovo. Kada se temperatura spusti na 10 do15 stepeni, ove biljke ulaze u fazu mirovanja i mogu tako dugo da prežive, ali neće cvetati dok ih ponovo ne ogreje prolećno sunce.

Muškatle ne zahtevaju posebne uslove, pa ćete im lako pronaći mesto unutar stana ili kuće. Dovoljno im je da budu u blizini prozora i svetlosti, pa ne morate da tražite mesto na direktnoj sunčevoj svetlosti.

Sa prvim danima lošeg vremena, temperaturama ispod 10 stepeni trebalo bi da uklonite sve cvetove, kako bi biljka štedela energiju. Takođe sve manje izdanke treba odseći tako da ostanu samo glavni.

Muškatle ne morate da čuvate u kući to može da bude i garaža, ostava, podrum, samo da ima bar malo svetlosti. Biljku orežite tako da ostane stabljika dužine oko 20 centimetara, takvu biljku dobro je da zalivate jednom do dva puta mesečno

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare