Uspešne žene

Ona "pravi" uticajne influenserke, neke zarađuju i 17.000 funti za post

Iako se mnogima od reči "influenser", "bloger" diže kosa na glavi i mada postoje oni koji veruju da to nisu poslovi - zapravo je reč o izuzeno profitabilnim zanimanjima. Oni to i jesu baš zato što deluju tako opušteno, svakodnevno iako iza njih stoji čitava marketinška mašinerija. Čak postoje i dodatna zanimanja - posao da pravite influensera. Monika Beri je jedna od "onih čarobnjaka" koja će za tili čas od vas napraviti popularnu i uticajnu osobu na društvenim mrežama.

Utorak, 13.02.2018.

12:49

Izvor: B92

Ona
Foto:Thinkstockphotos

Podeli:

Za početak niti jedna blogerka, fitnes kraljica, modna influenserka... nije sluzčajno postala poznata, a to nije postigla ni na osnovu svoje lične harizme, neverovatnih recepata, tajni, caka...

Sve te stvari su već viđene, ali je suština u privlačenju pažnje, publike, pratilaca što sve vodi ka privlačenju para.

"Industrija više ne želi klasične, staromodne reklame. Želi influensere kao što su Stef Kler Smit, Gebi Epstejn. Ima ih naravno mnogo i tu se računaju samo njihovi pratioci. Neki imaju 200.000 neki milione. To je klasična priča o marketingu. Prodaja skače jer određene proizvode preporučuju osobe kojima se veruje. To je nešto kao preporuka", objasnila je Monika.

Influensera ima u svim oblastima, od lepote, fitnesa, mode, kulinarstva, putovanja, a za kvalitetnu uticajnu osobu važno je da postoji jaka veza sa brendom, verovanjem u taj brend, da je osoba cenjena u oblasti u kojoj je uticajna i da ima mnogo onih koji reaguju na postoje, komentarišu, lajkuju, dele, ocenjuju...

To su stvari koje dalje opredeljuju određeni brend da u konkretnoj osobi traži partnera za saradnju.

Monika kaže:

"Najvažnije je da ste iskreni prema sebi i svojoj publici. Ako izgledate lepo, fit ne možete sigurno da preporučujete fast fud, lošu hranu".

Just me being extra af by the pool in my new @meshki swimwear ☀️💦

A post shared by HANNAH PERERA (@hannah_perera) on

Ona otkriva i da je tržište trenutno okrenuto ka mikro influenserima, jer se sa takvim osobama brendovi lakše povežu i ostavuju sardanju koja je intimnija, prisnija, kavlitetnija.

Takođe, bez obzira na granu delatnosti Monika savetuju da za početak ovaj posao posao shvatite kao veliki izazov, zatim investiciju koja će vam tek posle određenog vremena postati posao od kog amožete i da živite.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare