Uspešne žene

Talentovane i uspešne: Glumice koje potiču sa našeg područja i osvajaju Holivud

Krase naslovne strane prestižnih magazina i uspešno grade karijeru u Holivudu.

Petak, 30.04.2021.

10:35

Izvor: B92

Talentovane i uspešne: Glumice koje potiču sa našeg područja i osvajaju Holivud
Foto: Profimedia

Podeli:

O njima se malo priča, a već decenijama unazad ostvarile su značajne rezultate u popularnim serijama, ali i filmovima A produkcije.

Potiču sa naših prostora i to često istaknu u intervjuima koje daju za strane časopise.

Teodora Đurić


Teodora Đurić je glumica koja živi u Los Anđelesu, druži se sa poznatima, a o njoj se još uvek malo priča kod nas. Njeni roditelji su Srbi koji su se preselili u Diseldorf, gde je Teodora i rođena. Pojavila se u filmovima poput PayDirt, Männerhort, Ebenda, One Hit Wonder. Glumila je i u seriji "Polizeiruf 110", ali i u brojnim reklamama i muzičkim spotovima. Danas Teodora živi u Los Anđelesu a jedna od najbližih prijateljica joj je glumica Zita Vas.

Saša Aleksander

Popularna glumica u Holivudu je i Suzana Drobnjaković, koju znamo kao Sašu Aleksander. Zbog predugačkog imena, roditelji su joj dali nadimak Saša, po starijem bratu Aleksandru, koji je Suzana prisvojila i kao umetničko ime. Publici je najpoznata je po ulozi agentkinje Ketlin Tod iz serije "Marinci", kao i po filmu "Nemoguća misija 3", gde je glumila lik Melise Meade.

Stana Katić

Rođena u Hamiltonu u Kanadi, glumica Stana Katić je postala prava TV zvezda u Americi. Jednom prilikom povodom svoje pripadnosti izjavila je: "Moji roditelji su Srbi iz Hrvatske. Nazivamo sebe Dalmatincima, jer je Dalmacija deo planete iz koga potičemo. U mojoj familiji ima Srba, Hrvata i čak nekoliko Crnogoraca". Otac joj je iz Vrlike, a majka iz okoline Sinja.

Proslavila se najpre u seriji "24 sata", a zatim i u hit-seriji "Kasl", u kojoj igra glavnu ulogu - detektivku Kejt. Oprobala se i na filmskom platnu u filmu "Zrno utehe", o Džejmsu Bondu, iz 2008. godine, dok je u "Feast of Love" glumila sa Morganom Frimenom.

Udala se 2015. godine za preduzetnika Krisa Brkljača u privatnoj ceremoniju u Dalmaciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.