Uspešne žene

Uputili joj sramne komentare, Dokićeva poručila: "Prošla sam sr… i borim se"

Jelena Dokić je stručni konsultant i komentator tokom Australijan opena, a mnogi su joj uputili zlobne komentare na račun njene težine.

Petak, 21.01.2022.

13:50

Izvor: B92

Uputili joj sramne komentare, Dokićeva poručila:
Foto: Profimedia

Podeli:

Jelena Dokić prolazi ponovo kroz internet nasilje, a na svu muku koja je snašla u privatnom životu, gde je raskinula vezu koja je trajala gotovo dve decenije, to je nešto što je dodatno uznemirilo.

I ove godine angažovana je da intervjuiše igrače posle meča na terenu, a nakon što je obavila prvi intervju sa Ešli Barti, dobila je veliki broj komentara i uvreda na račun njene kilaže.

Kako kaže, neki su išli i toliko daleko da su fotošopirali njene slike i prikazivali je još krupnijom nego što je to zaista slučaj. U vezi svega ovog, nekadašnja teniserka je odgovorila hejterima na svom profilu:

"Ne mogu da verujem da moram ponovo da se pozabavim ovim.

Ponovo se "stidim" tela i vidim komentare, pa čak i članke o svojoj težini i izgledu. To je odvratno ponašanje.

Samo prestani. Ne samo kad sam ja u pitanju već i drugi ljudi, a posebno žene.

Ovo je ozbiljan problem sa kojim se žene stalno suočavaju. Rekla sam to ranije i ponoviću, prestani da komentarišeš moju težinu i veličinu. Nije kulturno i bezobzirno je.

Ja sam jaka, mogu to da podnesem i nije me briga za tebe, ali ću te prozvati. Radeći ovo, možda ćeš naneti štetu i povrediti nekog drugog o kome ne znaš ništa i nemaš pojma kroz šta prolazi.

Prestani da me osuđuješ na osnovu moje veličine. Ne bi trebalo da me osuđuješ uopšte. Da li je moja vrednost i da li sam dobra osoba zaista određena mojim dimenzijama?

Dobijam komentare poput, zašto si tako debela? Ili si neprepoznatljiva? A meni je najdraže pitanje - šta ti se desilo?

Dogodilo se sra.., ali ja sam ovde i borim se, ali to nije ono do čega ti je stalo. Brineš se samo o mojoj težini i kako da se rugaš.

Takođe vidim slike koje su fotošopirane da bih izgledala veće i jasno možete videti kako je moja glava tako nesrazmerna mom telu.

To je odvratno i oni koji su to uradili treba da se stide sebe, a isto tako i oni koji pišu članke o mojoj težini. Da li biste i vi uradili isto da je vaša sestra, majka ili ćerka na tom položaju i kako biste se osećali kada bi se oni stideli tela?

Razmislite o tome na sekund. Nikada nisam krila činjenicu da se borim sa svojom težinom. NIKAD. To je bila bitka za mene već neko vreme, posebno od borbe sa depresijom.

Ali ne stidim se svoje veličine.

Nastaviću da radim na sebi, ali ne zbog toga da izgledam bolje, već da se osećam bolje i zdravije. Oh, a evo i moje slike i video snimka od danas i nije fotošopano kao ono što su neki od vas uradili da izgledam veće.

Kao i uvek za 99 posto vas koji me toliko podržavate, hvala vam. To mi znači ceo svet i sve vas volim.

Budite osećajni", rekla je Jelena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.