Uspešne žene

Napustila posao od devet do pet da bi postala influenserka – sada je najbolja u tome

Platforma "Launchmetrics" koja se bavi merenjem i upoređivanjem uticaja medijskih plasmana brendova iz područja mode i lepote, objavila je podatke o uspešnosti modnih revija za proleće/leto 2023. na četiri najveće modne nedelje, a u sklopu izveštaja objavila je i popis najuticajnijih modnih influenserki.

Četvrtak, 20.10.2022.

09:57

Izvor: superžena

Napustila posao od devet do pet da bi postala influenserka – sada je najbolja u tome
Foto: Profimedia

Podeli:

Spomenuta platforma uticaj brendova izražava pomoću autorske merne jedinice MIV (Media Impact Value), koja analizira sve marketinške aktivnosti objava u štampanim i onlajn kanalima te društvenim mrežama, a popularnost njihovih objava gleda se iz perioda Nedelje mode u Parizu, Njujorku, Milanu i Londonu.

Drastična transformacija Šarliz Teron – više nije fatalna plavuša FOTO

MIV se izražava u američkim dolarima, a velikim brendovima, između ostalog, pomaže da utvrdi koliko im medijske pažnje i prometa donose slavne i uticajne osobe koje nose njihove kreacije. Na listi najuticajnijih influenserki prvo mesto zauzela je Nemica Leoni Han koja je generisala ukupno 3.5 miliona dolara kad je reč o MIV-u, a prati je Kjara Feragni s 2.7 miliona dolara.

Bela se pojavila u haljini sa dekolteom do pupka – pogodak ili totalni promašaj? FOTO

Na trećem mestu našla se Negin Mirsalehi, koja je sakupila 2.3 miliona u MIV-u, nešto je slabija bila Tasia Naves s 2.1 miliona, a sledi Maria Luisa Borges s 1.9 miliona MIV-a.

Bivši Bond pokazao ćerku: Tridesetogodišnja lepotica je očeva slika i prilika FOTO

Leoni Han - najuticajnija influenserka prema navedenim podacima

Leonie Hanne rođena je u Hamburgu, a do 2014. godine radila je kao savetnica za jednu nemačku kompaniju. Tada napušta koorporativni posao i pokreće blog Ohh Couture. Sarađivala je s brojnim modnim brendovima, uključujući Tommy Hilfiger, Dior, Cartier, BVLGARI, Tory Burch, Fendi, Swarovski i Givenchy, a bila je zaštitno lice globalnih kampanja za Louis Vuitton i La Mer.

Već nekoliko godina smatra se jednom od najuticajnijih influenserki u svetu mode i živi na relaciji London-Hamburg.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.