Uspešne žene

Mlada Ivanjičanka svoj hobi pretvorila u posao, za Majinim rukotvorinama vlada velika tražnja FOTO

Da dobre ideje uvek imaju i dobar prolaz, na svom primeru pokazala je i mlada Ivanjičanka Marija Pajović iz sela Roščići. Trenutno nezaposlena, ova žena je svoj hobi pretvorila u posao, pa za njenim ukrasnim ikebanama vlada velika tražnja tokom praznika.

Četvrtak, 04.01.2024.

09:33

Izvor: RINA

Mlada Ivanjičanka svoj hobi pretvorila u posao, za Majinim rukotvorinama vlada velika tražnja FOTO
Foto: RINA

Podeli:

"Sada, kada nisam zaposlena i nemam nekih većih obaveza, pa imam vremena da smišljam i da pravim dekoracije. Radila sam ikebane za slave i veselja, ukrašavala čaše, sveće za svadbe i tako sam došla na ideju da bih mogla i badnjake da radim. Kada sam to počela, onda sam krenula i novogodišnje dekoracije i tako se to proširilo", kaže Marija za Rinu.

Za novogodišnje i božićne dekoracije Marija koristi i moderne, ali i tradicionalne elemente, pa su tako raskošne ikebane spremne za svačiji ukus. Kod pravljenja božićnih dekoracija ova kreativna Ivanjičanka koristi prirodne materijale, hrastovo drvo, slamu, kukuruz i pšenicu, dok u novogodišnju dekoraciju ubacuje i neke dodatne detalje.

Foto: RINA

"Kao dodatnu dekoraciju stavljam mirisne sveće koje sama pravim. Ubacivanjem boja i eteričnih ulja dobijaju se te mirišljave sveće. Radim ih u različitim oblicima ili u teglicama", rekla je Marija.

U radu ima veliku pomoć porodice i prijatelja, koji su joj inspiracija, ali i koji pronalaze neke nove materijale koje ona iskoristi pri pravljenju dekoracija.

Ono što je činjenica jeste da uz mnogi kreativnosti i ljubavi Marija od jednog običnog panjića pravi nestvarne dekoracije, a trud uvek biva prepoznat, stoga dobra prodaja i velika tražnja i ne treba da iznenađuju.

Foto: RINA

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare